Brigmanis: Čakšas iespējamās aizvietotājas izvēle ir premjera ziņā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) kompetencē ir izlemt, kura persona varētu aizvietot veselības ministri Andu Čakšu, ja viņa uz laiku pārtrauktu pildīt ministres pienākumus gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ, sacīja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tā viņš atbildēja uz vaicājumu, kas ieņems ministra amatu minētajā laikā, ja ministre uz laiku pārtrauks pildīt savus pienākumus. Brigmanis piebilda, ka ministres gaidāmais ģimenes pieaugums ir priecīgs notikums.

Politiķis pieļāva, ka viena no iespējām ir, ka nepieciešamības gadījumā Čakšu varētu aizvietot viens no ZZS esošajiem ministriem.

Brigmanis pauda cerību, ka līdz brīdim, kad Čakša uz laiku pārtrauks pildīt ministres pienākumus, pašlaik sasāpējušie jautājumi veselības nozarē tiks atrisināti.

Kā ziņots, meklējot risinājumus saistībā ar Čakšas gaidāmo bērna piedzimšanu, tiks vērtētas līdzīgas situācijas Igaunijā un Dānijā, aģentūrai LETA 19.jūlijā apliecināja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Viņš stāstīja, ka situācija, kad ministres ģimenē gaidāms pieaugums, ir jauna, tāpēc patlaban tiek vērtēta minētā situācija, lai lemtu, kā rīkoties.

Tajā pašā laikā Vaivars norādīja, ka šāda situācija nav unikāla Eiropā, jo līdzīgas situācijas bijušas Igaunijā un Dānijā, kur ministres savu amatu nav pametušas. «Šo valstu pieredze tiks ņemta vērā,» piebilda Kučinska pārstāvis.

Čakša žurnālistiem atzina, ka viņa nākamā gada janvārī gaidāmā mazuļa dēļ sev aizvietotāju nemeklēs, un tikai gadījumā, ja tomēr radīsies tāda nepieciešamība, tiks meklēts risinājums.

Ministre norādīja, ka strādās «līdz galam» un viņai nav nekādu domu par atkāpšanos, jo uzskata, ka ar saviem pienākumiem tiek galā labi. Uz jautājumu, vai pēc mazuļa dzimšanas ministre būtu gatava atgriezties amatā, Čakša atbildēja, ka vēlas sakārtot veselības aprūpi, taču, ņemot vērā, ka notikumi var būt dažādi, viņa nevēlas skriet tiem pa priekšu.

Čakšu veselības ministra amatam ir virzījusi Zaļo un zemnieku savienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu