Pērn par 4,1% samazinājies ārstniecības iestāžu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SZILARD KOSZTICSAK / MTI

Pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, par 4,1% samazinājies ārstniecības iestāžu skaits, liecina Veselības inspekcijas (VI) 2016.gada publiskais pārskats.

Pēc VI datiem, 2016.gadā visvairāk jeb par 7,1% samazinājies ārstu speciālistu prakšu skaits, bet par 5% ambulatoro ārstniecības iestāžu skaits.

Pērn Ārstniecības iestāžu reģistrā bija reģistrētas 4232 ārstniecības iestādes - 1236 ambulatorās iestādes, 949 ģimenes ārstu prakses, 704 ārstu speciālistu prakses, 492 zobārstnieciskās darbības iestādes, 299 zobārsta prakses, 291 saimnieciskās darbības veicējs, 139 feldšeru vecmāšu punkti, 66 stacionāri, 13 laboratorijas un 43 cita veida ārstniecības iestādes.

No reģistra, pamatojoties uz ārstniecības iestādes iesniegumu, svītrota 291 ārstniecības iestāde. Kopumā saņemti 397 paziņojumi par nepieciešamām izmaiņām ārstniecības iestāžu reģistrā reģistrētajā informācijā un 581 paziņojums par atbilstību noteikumos par obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām minētajām prasībām.

Aizvadītajā gada VI saņēmusi arī piecus iesniegumus no ārstniecības iestādēm, kas vēlas piedāvāt ārstniecības pakalpojumus ārvalstu pacientiem. Četras no ārstniecības iestādēm tika iekļautas sarakstā, savukārt viena iestāde atsauca savu iesniegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu