LRA atkārtoti rosina par klātesošiem balsošanā neuzskatīt deputātus, kas «atturēsies»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atkārtoti rosina Saeimas kārtības rullī noteikt, ka par klātesošiem balsošanā uzskatāmi tie deputāti, kas balsojuši «par» vai «pret», liecina LRA parlamenta frakcijas priekšsēdētājas Nellijas Kleinbergas iesniegtais priekšlikums.

Līdz ar to rosināts izslēgt nosacījumu, ka par klātesošiem balsošanā jāuzskata arī tie deputāti, kas balso «atturoties».

Tāpat LRA rosina noteikt, ka ne mazāk kā vienai trešdaļai komisijas locekļu ir tiesības prasīt attiecīgās komisijas ārkārtas sēdes sasaukšanu, norādot tās darba kārtību.

Kā ziņots, LRA jau pavasarī rosināja šādas izmaiņas, taču priekšlikums tika noraidīts. Tā laika LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars norādīja, ka deputāti ir ievēlēti, lai Saeimā izdiskutētu un pieņemtu lēmumus, kas ietekmē visu sabiedrību un ikvienam ir jāspēj savu lēmumu pamatot.

«Iedzīvotāji un sabiedriskās organizācijas vairākkārt paudušas viedokli, ka atturēšanās balsojumā būtu uzskatāma kā deputāta pienākumu neveikšana, turklāt neveicina sabiedrības uzticēšanos deputātiem,» iepriekš bija skaidrojis Bondars.

Jau vēstīts, ka deputāti konceptuāli atbalstījuši grozījumus parlamenta Kārtības rullī, paredzot noteikt, ka Saeimas komisijas sēdes turpmāk varēs ierakstīt tikai ar parlamenta iekārtām, vai arī akreditēti žurnālisti.

Lai arī deputāti iepriekš Saeimas Juridiskās komisijas sēdē, apspriežot šīs izmaiņai, tieši nepieminēja politiķi Artusu Kaimiņu (KPV LV), kurš mēdz filmēt komisiju sēdes un arī montētus materiālus ievietot internetā, noprotams, ka šī norma liegtu viņam filmēt sēdes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu