«Oligarhu lietas» izmeklēšanas komisijas sēdē, iespējams, prasīs Sudrabas atcelšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Otrdien plkst.10 uz sēdi sanāks «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisija, kurā paredzēts arī lemt, vai darba kārtībā iekļaut deputāta Ritvara Jansona (VL-TB/LNNK) priekšlikumu par komisijas vadītājas Ingunas Sudrabas (NSL) atcelšanu no amata.

Prognozējams, ka Sudraba savu amatu saglabās, jo pret atcelšanu nolēmuši balsot deputāti Ainārs Mežulis (ZZS), Igors Pimenovs (S) un pati komisijas vadītāja.

Jansons aicinājis atcelt Sudrabu no komisijas priekšsēdētājas amata saistībā ar Valsts prezidenta aicinājumu izvērtēt politiķes atbilstību parlamentārās komisijas vadītājas amatam. Tāpat kā iemeslu deputāts min Sudrabas sniegtās informācijas par pielaidi valsts noslēpumam neatbilstību ar minētās sēdes protokolā fiksēto. Sudraba 3.augustā raidījumā «Rīta panorāma» skaidroja, ka nepamanīja attiecīgo neprecizitāti komisijas protokolā.

Uz otrdienas komisijas sēdi ir uzaicināts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume un KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ilze Kivleniece. Plānots, ka komisija iepazīsies ar Straumes sniegto informāciju par operatīvās darbības un kriminālprocesa galvenajiem posmiem un savstarpējo saistību.

Tāpat deputāti tiks informēti par KNAB notiekošo pārbaužu par «oligarhu sarunām» gaitu un iespējamo tālāko virzību, kā arī iespēju komisijas locekļiem iepazīties ar operatīvās lietas un krimināllietas materiāliem.

Komisijas sēde notiks Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, 207.telpā.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš bija paudis, ka koalīcijas pārstāvjiem jāvienojas par visiem pieņemamu komisijas vadītāju. Pirmdien pēc koalīcijas sēdes Kučinskis žurnālistiem sacīja, ka pagaidām šāda vienošanas nav panākta, tomēr diskusijas ir jāturpina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu