Sudraba tomēr vadīs «Oligarhu lietas» izmeklēšanas komisiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Deputāte Inguna Sudraba, kuras vārds izskanējis tā dēvētajās oligarhu sarunās, tomēr vadīs «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisiju. Par jautājuma iekļaušanu darba kārtībā, lai lemtu, vai Sudraba var vadīt komisiju, nobalsoja pats iesniedzējs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) un Andrejs Judins. Pārējie četri bija pret.

Jansons aicinājis atcelt Sudrabu no komisijas priekšsēdētājas amata saistībā ar Valsts prezidenta aicinājumu izvērtēt politiķes atbilstību parlamentārās komisijas vadītājas amatam. Tāpat kā iemeslu deputāts min Sudrabas sniegtās informācijas par pielaidi valsts noslēpumam neatbilstību ar minētās sēdes protokolā fiksēto. Sudraba 3.augustā raidījumā «Rīta panorāma» skaidroja, ka nepamanīja attiecīgo neprecizitāti komisijas protokolā.

Judins vērsis uzmanību, ka Sudraba, atbildot uz jautājumu par pielaidi valsts noslēpumam, sacījusi, ka viņai tā esot jau sen. Šāda atbilde norādīta komisijas sēdes protokolā, ko Sudraba parakstījusi kā komisijas vadītāja.

Vienlaikus Judins akcentē, ka Sudrabai, pildot deputātes pienākumus, pielaides valsts noslēpumam neesot bijis. Politiķis pieļauj, ka pielaide Sudrabai ir bijusi, kad viņa strādāja citos amatos. Judins arī uzsver, ka likums paredz atbildību par nepatiesu ziņu sniegšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijai.

«Protokolu pārskatīju, neizlasīju to, ka esmu minēta protokolā,» uz vairākiem jautājumiem, vai viņa parakstīja protokolu nelasot, savukārt atbildēja Sudraba.

Uz otrdienas komisijas sēdi ir uzaicināts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume un KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ilze Kivleniece. Plānots, ka komisija iepazīsies ar Straumes sniegto informāciju par operatīvās darbības un kriminālprocesa galvenajiem posmiem un savstarpējo saistību.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš bija paudis, ka koalīcijas pārstāvjiem jāvienojas par visiem pieņemamu komisijas vadītāju. Pirmdien pēc koalīcijas sēdes Kučinskis žurnālistiem sacīja, ka pagaidām šāda vienošanās nav panākta, tomēr diskusijas ir jāturpina.

Tāpat vēstīts, ka, reaģējot arī uz LRA deputāta Šica balsojumu par Sudrabas apstiprināšanu šajā amatā, no LRA valdes priekšsēdētāja amata atkāpies politiķis Mārtiņš Bondars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu