Bez pielaides valsts noslēpumam Sudraba pametīs «oligarhu izmeklēšanas komisiju» (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja Inguna Sudraba ir gatava pamest amatu, ja viņai atteiks pielaidi valsts noslēpumam.

Sudraba sarunā ar TVNET skaidroja, ka pašlaik viņai nav pielaides valsts noslēpumam, bet viņa ir aizpildījusi pieteikumu tās saņemšanai. Viņa arī apliecināja, ka gadījumā, ja pielaide tiks atteikta, viņa ir gatava pamest komisiju.

Vienlaikus viņa norādīja - lai strādātu komisijā, pielaide valsts noslēpumam nav nepieciešama, jo materiāli ir ierobežotas pieejamības.

Pirms kāda laika gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Jēkabs Straume sacīja, ka tā dēvētās oligarhu sarunas, kuras tika nopludinātas, aizvien varētu būt valsts noslēpums.

Sudraba gan nav vienīgā izmeklēšanas komisijā, kurai nav pielaides valsts noslēpumam.

Pašlaik pielaide ir diviem deputātiem - Andrejam Judinam (Vienotība) un Igoram Pimenovam (Saskaņa).

Pielaidi pieprasījusi Sudraba, deputāti Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Ainārs Mežulis (ZZS) un Mārtiņš Šics (LRA).

Kā ziņots, viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts.

Tomēr šī lieta atkal aktualizējusies pēc tam, kad žurnālā «Ir» tika publicētas amatpersonu un uzņēmēju sarunas, kuras, iespējams, tika noklausītas oligarhu lietā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu