Divi mazi bērni Rīgas centrā ubago naudu ēdienam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Rīgas centrā divi mazi bērni nodarbojušies ar ubagošanu, lai tiktu pie naudas picai, informē Rīgas pašvaldības policija.

Pagājušās nedēļas piektdienā, 4.augustā, īsi pirms pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par diviem maziem bērniem, kuri Krišjāņa Barona un Artilērijas ielas krustojumā lūdzot naudu garāmgājējiem. Izsaucēja noskaidroja, ka puikas ubagojuši, jo vēlējušies nopirkt ēdienu.

Ierodoties notikuma vietā, aculieciniece skaidroja, ka ir noraizējusies par zēnu labklājību. Sarunas laikā 10 un 11 gadus vecie zēni pastāstīja, ka naudu garāmgājējiem prasījuši pirmo reizi un par iegūtajiem naudas līdzekļiem plānojuši nopirkt picu.

Dežūrdaļas darbinieki sazvanīja bērnu mātes, kuras nekavējoties ieradās notikuma vietā. Abas sievietes bija pārsteigtas, ka dēli izlēmuši šādi rīkoties. Mātes solīja mājās veikt pārrunas, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Par notikušo informēta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa, kas nepieciešamības gadījumā apsekos dzīvesvietas, lai pārliecinātos par zēnu uzturēšanās apstākļiem.

Policija atgādina, ka bērniem ubagot ir aizliegts un aicina arī turpmāk ziņot par šādiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu