«Vienotības» valde nolemj neskatīt Smiltēna rosinājumu par Āboltiņas turpmāko atrašanos frakcijas vadībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «Vienotība» valde šodien nolēma neskatīt Edvarda Smiltēna (V) rosinājumu lemt par to, ka Saeimas frakcijas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) būtu jāzaudē savs amats, žurnālistiem pavēstīja «Vienotības» priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs norādīja, ka Smiltēna priekšlikums netika iekļauts darba kārtībā ar izteiktu balsu vairākumu. Pats Piebalgs balsoja par šī jautājuma izskatīšanu, jo viņam ir svarīga visu jautājumu izvērtēšana, sacīja politiķis.

Par šī jautājuma iekļaušanu darba kārtībā balsoju pieci, pret bija četri un četri atturējās, pastāstīja Smiltēns.

Tāpat valde nolēma līdz pirmdienai, 14.augustam, pagarināt pieteikšanās termiņu uz «Vienotības» priekšsēdētāja amata kandidātu, norādīja Piebalgs. Valde arī vienojās, ka kandidātus varēs izvirzīt kongresa norises laikā, piebilda priekšsēdētāja vietnieks Smiltēns.

Kā ziņots, Smiltēns norādījis, ka viņš ir aicinājis Āboltiņu atkāpties no frakcijas priekšsēdētājas amata, lai partija, veicot radikālas pārmaiņas, varētu pretendēt uz 10% līdz 20% lielu atbalstu sabiedrībā. Neveicot lielas izmaiņas līdzšinējā darbībā, viņaprāt, var piepildīties prognozes, ka «Vienotība» nākamajās Saeimas vēlēšanas var nespēt nokomplektēt tādu komandu un piedāvājumu, kas varētu labi startēt vēlēšanās.

Partijas kongress, kurā vēlēs jauno valdes priekšsēdētāju, notiks 19.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu