Ar ko varētu būt saistīts Āboltiņas plāns nolikt mandātu? (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Noliekot deputāta mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, iespējams, vēlas nodrošināt salīdzinoši pozitīvus Saeimas vēlēšanu rezultātus «Vienotībai», pauda politologs Jānis Ikstens.

«Varētu domāt, ka Āboltiņas plāniem nolikt deputāta mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, ir sakars ar to, ka, piemēram, ir atbrīvojusies kāda vēstnieka vieta, kuru ir vajadzīgs aizpildīt,» pauda Ikstens.

Tajā pašā laikā viņš pieļāva, ka Āboltiņa tādā veidā vēlas «Vienotībai» nodrošināt salīdzinoši pozitīvus rezultātus Saeimas vēlēšanās.

«Iespējams, viņa beidzot ir sapratusi, ka ir kā smags dzirnakmens «Vienotības» kaklā un, ņemot vērā, ka tuvojās Saeimas vēlēšanas, viņa, vēloties saglabāt to, kas paliks pāri no «Vienotības», un nodrošināt tai salīdzinoši pozitīvus vēlēšanu rezultātus, jau savlaicīgi paziņo, ka dodas prom,» uzsvēra Ikstens.

Viņš piebilda, ka tādā veidā visi pārmetumi par to, ka «Vienotība» ir «Āboltiņas partija», kā arī pārmetumi par viņas lielo ietekmi, tiek atņemti.

Vienlaikus Ikstens pieļāva, ka Āboltiņa tādā veidā pati varētu saglabāt kādu zināmu ietekmi.

Jautāts, kāda Āboltiņa varētu būt kā vēstniece, politologs pauda, ka nav iemesla domāt, ka viņa būtu slikta vēstniece. «Nedomāju, ka viņa varētu būt īpaši katastrofāla vēstniece, jo viņa ir ļoti pieredzējis cilvēks, tai skaitā ļoti pieredzējusi diplomāte. Es nedomāju, ka viņa būtu slikta vēstniece, cik nu vispār vēstniekiem ir nozīme,» izteicās Ikstens.

Jau ziņots, ka Āboltiņa trešdien žurnālistiem apliecināja, ka pieļauj iespēju nolikt deputātes mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā.

Vaicāta par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, Āboltiņa atbildēja, ka, visticamāk, tas notiks vēl pirms pašreizējā sasaukuma beigām.

Politiķe arī norādīja, ka viņas atgriešanās diplomātiskajā dienestā ir atkarīga no tā interesēm.

12.Saeimas pilnvarām saskaņā ar Satversmi jānoslēdzas 2018.gada novembra sākumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu