Uz «Vienotības» priekšsēdētāja amatu varētu kandidēt arī Ašeradens

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotības» politiķis Vilnis Ķirsis trešdien oficiāli apstiprinājis kandidēšanu partijas priekšsēdētāja vēlēšanās, kļūstot par pagaidām vienīgo kandidātu. Taču konkurenci viņam, iespējams, veidos ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, trešdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas sešos».

Ministrs raidījumam apstiprināja, ka saņēmis kolēģu aicinājumu startēt «Vienotības» priekšsēdētāja vēlēšanās. Lēmumu par kandidēšanu Ašeradens sola pieņemt līdz pirmdienai.

Pārdomu pārņemts ir arī «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns. Viņš labprāt uzņemtos vadīt partiju, bet tikai tādā gadījumā, ja no amata atkāpjas «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa. Tomēr Smiltēna centieni gāzt Āboltiņu piedzīvojuši neveiksmi. Tas neizdevās arī trešdien, kad partijas valde ar balsu vairākumu atteicās par to lemt.

Abu politiķu izteikumi apliecināja, cik nokaitēta gaisotne patlaban valda partijas spicē.

«Man arvien vairāk sāk šķist, ka «Vienotība» kā partija ir Solvitas Āboltiņas bērns, kuru viņa vaļā palaist netaisās,» komentēja Smiltēns.

«Es nevaru komentēt Smiltēna kunga kaut kādas fantāzijas vai izdomājumus. Edvardiņš kādreiz vienkārši kaut kur apmaldās,» tā savukārt norādīja Āboltiņa.

Ja Āboltiņa saglabās ietekmi «Vienotībā», Smiltēns lems par izstāšanos no partijas, jo, viņaprāt, ar Āboltiņu priekšgalā «Vienotībai» nav nākotnes.

Lai gan Āboltiņa turpina vadīt Saeimas frakciju, viņa ir nolēmusi atgriezties ārlietu dienestā, kur darbojās pirms iesaistīšanās politikā, lai kļūtu par vēstnieci. Āboltiņa prognozē, ka Saeimu tāpēc, visticamāk, pametīs priekšlaikus - pirms nākamajā rudenī beidzas šī sasaukuma pilnvaras. «Visdrīzāk, ka tas notiks ātrāk,» atzina politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu