Iespējams, beidzot noskaidrota Džeka Uzšķērdēja personība!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Zinātnieki pietuvojušies atbildei uz vēstures mīklu, kas interesē daudzus, – kas patiesībā bija slavenais sērijveida slepkava Džeks Uzšķērdējs, kurš 19.gadsimtā uzdarbojās Londonā?

Zinātnieki beidzot apstiprinājuši strīdīgas Viktorijas laikmeta dienasgrāmatas autentiskumu, un tieši tā varētu būt atslēga uz Džeka Uzšķērdēja identitātes atminēšanu, vēsta «The Sun». Dienasgrāmata piederēja kokvilnas tirgotājam Džeimsam Meibrikam no Liverpūles. 9000 vārdu garajā sacerējumā Meibriks atzīstas, ka nežēlīgā veidā noslepkavojis piecas sievietes Īstendā un vienu prostitūtu Mančestrā.

«Es parakstos ar vārdu, ar kādu mani zināt, lai vēsture stāsta, ko mīlestība var nodarīt dzimušam džentlmenim,» rakstīts dienasgrāmatā. «Ar cieņu, Džeks Uzšķērdējs.»

Dienasgrāmata tika publicēta 1993.gadā, vairāk nekā gadsimtu pēc Meibrika nāves. To atrada mājā, kas savulaik piederēja Meibrikam, zem viņa guļamistabas grīdas dēļiem.

Ekspertu komanda apliecinājusi dienasgrāmatas autentiskumu un to, ka tajā patiešām aprakstīti Džeka Uzšķērdēja pastrādātie noziegumi.

Meibriks nomira 1889.gadā, vienu gadu pēc Džeka Uzšķērdēja baismīgajām slepkavībām.

Daudzi uzskatīja, ka dienasgrāmata ir viltojums, kas balstīts uz tā laika ziņām. Savukārt citi norādīja, ka tajā aprakstītas lietas, ko varēja zināt tikai īstais slepkava.

«Visticamāk, Džeimss Meibriks ir dienasgrāmatas autors,» uzsver dienasgrāmatas izdevējs Roberts Smits. «Vai viņš bija Džeks Uzšķērdējs? Tagad viņš ir galvenais aizdomās turētais, bet strīdi par Uzšķērdēja identitāti varētu turpināties vēl vismaz gadsimtu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu