Izglābj pie bojām pieķērušos bezpalīdzīgu zēnu; brālīti atrod pludmalē klīstam vienu pašu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Šonedēļ glābēji krastā nogādājuši mazu zēnu, kurš bija pieķēries pie bojām, savukārt bērna brālītis pludmalē tika atrasts bez uzraudzības, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Trešdien, 9.augustā, īsi pirms plkst.15 RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, pārlūkojot Vecāķu peldvietu, pamanīja kādu mazu zēnu, kurš bija pieķēries pie bojām. Glābēji nolēma pie zēna piebraukt un pārliecināties, vai viņam nav nepieciešama palīdzība.

Bērns paskaidroja, ka viņam vairs nav spēka aizpeldēt atpakaļ uz krastu. Zēns tika nogādāts krastā, kur sastapta viņa vecmāmiņa. Sirmā kundze paskaidroja, ka viņai pazudis arī otrs mazdēls.

Izstaigājot pludmali, aptuveni 150 metrus no glābšanas stacijas «Vecāķi» atrasts otrs zēns. Abi 9 un 10 gadus vecie zēni nodoti vecmāmiņai. Ar kundzi veiktas preventīva rakstura pārrunas par bērnu rūpīgāku uzraudzīšanu.

Ņemot vērā, ka nedēļas nogalē prognozē karstu laiku, policija aicina pievērst pastiprinātu uzmanību savām atvasēm. Pirms došanās uz populārākajām ūdenstilpēm vēlams pārrunāt ar bērnu, kā pareizi rīkoties, ja viņš pazūd. Tāpat noderēs vecāku tālruņa iemācīšana un spilgtāka peldēšanas apģērba izraudzīšanās, lai pūlī būtu vieglāk savu bērnu pamanīt un sekot līdzi viņa aktivitātēm.

Savukārt gados vecākajiem atpūtniekiem nevajadzētu pārvērtēt savas spējas. Tāpat jāatceras, ka alkohola lietošana un atpūta pie ūdens nav savienojamas lietas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu