Negaisa postījumi: Koki uz ceļa braucamās daļas un ēkām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušajā diennaktī, kad Latvijā plosījās negaiss, saņēmis 208 izsaukumus uz glābšanas darbiem.

(Papildināta visa ziņa ar jaunāko informāciju.)

Dienesta pārstāve Inta Šaboha informēja, ka saistībā ar negaisa radītajiem postījumiem saņemti vairāk nekā 190 izsaukumi. Vairumā gadījumu cilvēki ziņojuši par to, ka koki pārkrituši pār ceļa braucamo daļu, bet saņemti arī izsaukumi par to, ka koki uzkrituši automašīnām, ēku tuvumā vai arī uz ēkām, kā arī elektrības vai apgaismes vadiem.

Vislielākos postījumus spēcīgais vējš radījis Rīgā un tās apkārtnē, no kurienes saņemta teju puse no visiem izsaukumiem.

Sociālo tīklu lietotāji dalījušies ar foto un video, kuros redzamas vētras sekas - nolauzti koki, bloķēta ceļa braucamā daļa. Iespaidīgs skats paveras Saulkrastos, kur, šķiet, koki lūzuši kā sērkociņi.

VUGD aicina iedzīvotājus gadījumā, ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai arī kāds cits negadījums, nekavējoties zvanīt ugunsdzēsējiem glābējiem pa tālruņa numuru 112.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma 237 izsaukumus, no kuriem 21 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 208 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu