Slimnīcās nogādāti 19 cilvēki ar karstuma ietekmi un četri pēc kukaiņu dzēlieniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī slimnīcās nogādāti 19 cilvēki ar karstuma ietekmi vecumā no desmit mēnešiem līdz 90 gadiem, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Visbiežākais iemesls, kāpēc cilvēki guvuši karstuma ietekmi, ir pavadītās ilgās stundas saulē, kā arī ilgs laiks saulē un karstā vietā, veicot dažādus darbus.

Piemēram, Rīgas reģionā 75 gadus veca sieviete pārāk ilgi bija strādāja saulē, bet 32 gadus vecs vīrietis ilgas stundas pavadīja karstumā laivā uz ūdens.

Tāpat slimnīcās nogādāti četri cilvēki ar alerģisku reakciju pēc kukaiņu dzēlieniem. Vienā no gadījumiem 47 gadus vecs vīrietis Zemgalē pļāva zāli un nejauši izkustināja lapseņu pūzni. Lapsenes vīrieti sadzēla galvā, kā rezultātā viņam sākās izteikta alerģiska reakcija. Sadzeltais vīrietis pēc mediķu palīdzības saņemšanas nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1363 izsaukumus, no kuriem 356 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu