Cīrule: VID un «SS» strīds parāda, «kurā pusē esi» (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts ieņēmumu dienests (VID) un sludinājumu portāls «SS» strīdā meklēs kompromisu ar mediācijas partnera palīdzību, LTV raidījumā «Rīta Panorāma» apliecināja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

«Mēs neatkāpsimies no tā, ka mums jāsaņem informācija (par autotirgotājiem), bet mēs esam gatavi to saņemt pa daļām,» sacīja Cīrule.

Pēc viņas domām, strīds ar «SS» pievērsis sabiedrības uzmanību tam, kurā pusē būt: nodokļu maksātāju vai nemaksātāju. Viņa atgādināja, ka VID portālam lūdza datus, ko analizējot iespējams identificēt tos autotirgotājus, kas, iespējams, nemaksā nodokļus.

Jau minēts, ka pēc Autotirgotāju asociācijas aplēsēm 80% lietoto automašīnu tiek pārdotas, nesamaksājot nodokļus. Līdz ar to valsts kasei garām aiziet 70 miljoni eiro. Pēc VID aplēsēm, tie varētu būt 50 miljoni.

Viņa sacīja, ka VID strīds ar portāla īpašnieku sācies 2016. gada sākumā un samilzis 2017. gada martā.

Jau vēstīts, ka VID nolēma apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. Informācijas tehnoloģiju eksperti uzskata, ka VID attieksme pret portālu un tā īpašnieku uzņēmumu SIA «Internet» ir nesamērīga un var aizbaidīt atlikušos interneta nozarē Latvijā strādājošos uzņēmumus.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu