Kosmosa dienas ietvaros no Cēsu lidlauka tiks palaista trešā izmēģinājuma raķete

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kosmosa izpētes projektā Pirmie Latvijas 100 km kosmosā sācies jau trešais etaps – tā ietvaros 19. augustā Cēsīs īpašā pasākumā visai ģimenei jeb Kosmosa dienā tiks palaista projekta trešā lieljaudas izmēģinājuma raķete, TVNET informēja Pirmie Latvijas 100 km kosmosā vadītājs Pauls Irbins.

Plānots, ka, pateicoties raķetes veiksmīgajam startam, tiks iegūts starptautisks sertifikāts, kas projekta grupai ļaus nākotnē būvēt tehnoloģiski sarežģītākas lieljaudas raķetes, lai sasniegtu atklāto komosu jeb 100 km augstuma atzīmi. Tāpat Kosmosa dienā norisināsies virkne aktivitāšu ģimenēm ar bērniem un Kosmosa sacensības uzņēmumiem, bet zinātkāres centrs ZINOO un Rīgas Tehniskā Universitāte iepazīstinās klātesošos ar Tehnisko Jaunrades Dienu programmu Latvijas skolām.

Kosmosa dienas pasākumi notiks sestdien 19. augustā no plkst. 12.00 lidlaukā Cēsis (Priekuļu novadā).

Programmā:

12.00 - 12.30 Apmeklētāju un viesu ierašanās

12.30 Sagatavošanās Kosmosa sacensībām – iespēja vērot kosmisko zonžu izgatavošanas un hēlija balonu uzpildīšanas procesu

13.00 Pasākuma atklāšana – misijas vadītāja Paula Irbina un RTU zinātņu prorektora Tāļa Juhnas uzruna

13.20 Projekta Pirmie Latvijas 100 km kosmosā trešās izmēģinājuma raķetes starts

13.40 Kosmosa sacensību komandu izgatavoto zonžu starts

14.05 Amatieru izgatavoto raķešu starti

14.30 Skolu konkursa Latvijas kosmosa klase izziņošana

13.00 - 16.00 RTU un ZINOO Tehnisko Jaunrades Dienu radošā kosmosa darbnīca – paraugdemonstrējumi, raķešu izgatavošanas meistarklase bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu