Ķīnas iedzīvotāju apkrāpšanā vainotais grupējums ievietots centros Daugavpilī un Muceniekos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķīnas iedzīvotāju apkrāpšanā aizdomās turētā grupējuma locekļi šobrīd ievietoti aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centros Daugavpilī un Muceniekos, skaidroja Valsts robežsardzē (VRS).

VRS pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA skaidroja, ka ārzemnieki aizturēti Imigrācijas likuma kārtībā.

Personas ir bez dokumentiem un nevarēja pierādīt un pamatot legālu uzturēšanos Latvijā. Tagad robežsardze skaidros viņu identitātes un pamatojumu likumīgai uzturēšanai Latvijā.

Robežsargi noskaidrojuši, ka neviens no iesaistītajiem iekļūšanai Latvijā nebija šķērsojis valsts ārējo robežu, norādīja Pētersone.

Jau ziņots, ka Valsts policija pirmdien vērienīgā operācijā Rīgā un tās apkaimē aizturējusi 110 cilvēkus. Šis noziedzīgais grupējums izkrāpis vairāk nekā divus miljonus eiro no Ķīnas iedzīvotājiem.

Krāpšana notikusi, izmantojot telefonkrāpšanas metodes, taču detalizētāku informāciju Latvijas policija nesniedz. Krāpšana veikta laika posmā no šī gada marta līdz jūlija beigām.

VP saņēma tiesiskās palīdzības lūgumu no Ķīnas, kā rezultātā veikta izmeklēšana un operatīvās darbības divu mēnešu garumā, kas rezultējās pirmdien veiktajā operācijā.

Tāpat viņš minēja, ka palīdzība saņemta no Valsts robežsardzes, jo iesaistīts liels skaits aizdomās turamo, kuriem nav skaidra izcelsmes valsts, kā arī ir aizdomas par to, vai viņi atrodas Latvijā legāli.

Starp aizturētajiem ir arī viens Latvijas pilsonis un piebilda, ka ir izņemts liels apjoms ar lietiskajiem pierādījumiem, kas palīdzēs Ķīnas tiesībsargājošajām institūcijām.

Tagad gaidīts, ka Ķīna prasīs lielu daļu no aizturētajiem izdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu