Fitosanitārās pārbaudes uz Baltkrievijas un Latvijas robežas turpmāk noritēs diennakts režīmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto priekšlikumu par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbinieku nodrošināšanu robežkontroles punktos uz Baltkrievijas un Latvijas robežas robežkontroles pārbaužu veikšanai diennakts režīmā, aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Kontroles punktos uz Baltkrievijas un Latvijas robežas «Pāternieki» un «Silene» uzņēmējiem būs iespēja pārvadāt PVD kontrolei pakļautās kravas visu diennakti, tādējādi veicinot starptautisko tirdzniecību un samazinot administratīvo un arī finansiālo slogu, kas rodas transportlīdzekļu dīkstāves dēļ robežšķērsošanas vietās.

ZM atgādināja, ka sākotnēji diennakts pārtikas nekaitīguma, nepārtikas preču drošuma, augu izcelsmes dzīvnieku barības un fitosanitāro kontroli bija paredzēts nodrošināt kontroles punktā «Vientuļi» uz Krievijas un Latvijas robežas, tāpēc šajā robežšķērsošanas vietā tika izveidotas piecas amata vietas kontroles nodrošināšanai. Taču Krievijas robežšķērsošanas vietas «Ludonka» pievadceļa un tilta pār Kuhvas upi tehniskā stāvokļa neatbilstības drošības prasībām dēļ kravu transportlīdzekļu kustībai robežšķērsošanas vietā «Vientuļi» pagaidām nevajag nodrošināt PVD kontrolei pakļauto kravu robežkontroli pilnā apjomā. Līdz ar to kontroles punkta «Vientuļi» darbības nodrošināšanai izveidotās četras amata vietas uz laiku līdz kontroles punkta darbības uzsākšanai iepriekš plānotajā apjomā tiks izmantotas robežkontroles nodrošināšanai diennakts režīmā kontroles punktos uz Baltkrievijas un Latvijas robežas.

Kontroles punktā "Pāternieki" diennakts režīmā tiks veikta fitosanitārā kontroles, bet kontroles punktā "Silene" - pārtikas nekaitīguma, nepārtikas preču drošuma, augu izcelsmes dzīvnieku barības un fitosanitārā kontrole. ZM uzsver, ka kontroles punktos "Pāternieki" un "Silene», kuros pēdējo gadu laikā strauji palielinājies kontrolējamo kravu skaits.

Izmaiņas robežkontroles punktu darba laikā stāsies spēkā pēc grozījumu apstiprināšanas Ministru kabineta (MK) 2010. gada 27. jūlija noteikumos par robežšķērsošanas vietām un tajās veicamajām pārbaudēm un jauno inspektoru apmācības pabeigšanas.

Plānots, ka diennakts kontroles varēs uzsākt no 2018.gada 1.janvāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu