VM kapitālsabiedrības pērn dividendēs izmaksājamo peļņas daļu novirzīs infrastruktūras uzlabošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrija (VM) kapitālsabiedrībām, kurās tā ir kapitāla daļu turētāja, par 2016.gadu valsts budžetā dividendēs izmaksājamo peļņas daļu nosaka 0% apmērā no tīrās peļņas, un dividendēs izmaksājamo peļņas daļu novirzīs sabiedrību infrastruktūras uzlabošanai, liecina šodien valdībā atbalstītais rīkojuma projekts.

Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam Bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas «Ainaži» nebūs jāmaksā dividendes no tīrās peļņas 40 000 eiro apmērā, Aknīstes psihoneiroloģiskajai slimnīcai - 827 eiro, Daugavpils psihoneiroloģiskajai slimnīcai - 37 500 eiro, slimnīcai «Ģintermuiža» - 3800 eiro, Piejūras slimnīcai - 2000 eiro, Strenču psihoneiroloģiskā slimnīcai - 16 000 eiro, bet Nacionālajam rehabilitācijas centram «Vaivari» - 4700 eiro.

VM šādu lēmumu pieņēmusi, jo kopš 2009.gada samazinātais valsts budžeta finansējums veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai, kas ārstniecības iestādēm tiek maksāts atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem tarifiem, pilnībā nekompensē pakalpojumu sniegšanas faktiskās izmaksas, tostarp preču un pakalpojumu cenu pieaugumu, infrastruktūras uzturēšanas, attīstības un amortizācijas izdevumus, kā arī neļauj veidot uzkrājumus, lai nodrošinātu infrastruktūras uzlabošanas pasākumus nepieciešamajā apjomā.

Pēc VM paustā, kapitālsabiedrību peļņas daļas novirzīšana valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu, kas ir sociāla rakstura pakalpojumi ar tautsaimniecisku nozīmi, kvalitātes uzlabošanai ir kvalificējams kā valsts atbalsts, kas tiek sniegts saskaņā ar Eiropas komisijas lēmumu par valsts atbalstu par sabiedriskajiem pakalpojumiem dažiem uzņēmumiem, kuriem uzticēts sniegt pakalpojumus ar vispārēju tautsaimniecisku nozīmi.

Tāpat rīkojumā norādīts, ka, ņemot vērā to, ka valstij piekritīgās dividendes no kapitālsabiedrībām, kurās VM ir valsts kapitāla daļu turētāja, konkrēti valsts budžetā netiek plānotas, rīkojuma projekts nerada būtisku ietekmi uz 2017.gada valsts budžeta ieņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu