Pētījums: Latvijas iedzīvotāju noskaņojums kļuvis pozitīvāks (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Latvijas iedzīvotāju noskaņojums ir kļuvis pozitīvāks, pavēstīja «Baltic International Bank» korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa, atsaucoties uz jaunākā «Baltic International Bank Latvijas barometra» pētījuma datiem.

«Jaunākais «Baltic International Bank Latvijas barometrs» liecina, ka līdz ar patīkamiem laika apstākļiem, uzlabojies arī iedzīvotāju noskaņojums. Pozitīvākais kāpums vērojams kopējās situācijas (+ pieci punkti) un pašreizējā valsts ekonomiskā stāvokļa novērtējumā (+ trīs punkti). Taču, neskatoties uz iedzīvotāju optimismu, valdības darbs jūnijā vērtēts diezgan kritiski,» sacīja Lapsa.

Tostarp viņa informēja, ka valsts kopējās situācijas novērtējums jūnijā uzlabojies no -30 līdz -25, kamēr valdības darba novērtējums jūnijā saņēmis negatīvāko vērtējumu, noslīdot no -38 līdz -40 indeksa punktiem. Pēc pētījuma datiem, ar valdības darbu ir apmierināti 19% iedzīvotāju, bet 74% saglabā kritisku nostāju.

Lapsa arī pavēstīja, ka šoreiz pētījuma mainīgās daļas ietvaros noskaidrots iedzīvotāju viedoklis par Latvijas izglītības kvalitāti, izglītības sistēmas spēju sagatavot darba tirgum atbilstošus speciālistus un novērtēt skolās nepieciešamās pārmaiņas.

Plašāki pētījuma otrās daļas rezultāti tiks publiskoti pirmdien, 21.augustā.

«Baltic International Bank Latvijas barometrs» ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu