Politologs: Eiropa atrodas permanenta kara stāvoklī (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Neskatoties uz Eiropas atbildīgo dienestu centieniem nepieļaut, lai terorakti sasniegtu katastrofālus apmērus, izskatās, ka teroristi savā apņēmībā un izdomā nekur nepazudīs. Līdz ar to esam iegājuši permanenta kara situācijā,» intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja politologs Filips Rajevskis.

Viņš uzsvēra, ka Eiropā atbildīgie dienesti cīnās un strādās, lai novērstu teroraktus, taču situācija saglabājas nemainīgi nedroša.

Eiropā ir izveidotas daudzas teroristu šūniņas, ko pierāda regulārie uzbrukumi. Turklāt teroristi maina veidu, kā uzbrūk.

Zināms, ka arī vakar notikušajā teroraktā Barselonas centrā tika izmantota automašīna.

Jau ziņots, ka ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināti 13 cilvēki un vismaz 100 ievainoti, apstiprinājis Katalonijas reģiona iekšlietu padomnieks Žoakims Forns un Katalonijas prezidents Karless Pudždemons.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu