Ušakovs sola, ka Bolderājas vidusskolai statusu neatņemšot (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pat, ja neizdosies savākt vajadzīgo bērnu skaitu 10.klases atvēršanai, vidusskolas statuss Rīgas 19.vidusskolai netiks atņemts, intervijā «Neatkarīgajai Rīta Avīzei» norāda Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

«Nesanāks šajā mācību gadā, mēģināsim nākamgad,» norāda politiķis. Viņš skaidro, ka vajadzīgi vēl četri bērni, lai atvērtu vidusskolas klasi, un viņš cer, ka tas izdosies. «Esam runājuši ar skolas bērnu vecākiem, lai iesaista savus paziņas un draugus, izrāda iniciatīvu šo bērnu atrašanā, lai Bolderājā būtu latviešu vidusskola,» apgalvo Ušakovs.

Iepriekš LETA vēstīja, ka skolēnu trūkuma dēļ vienīgo latviešu vidusskolu Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimēs varētu pārveidot par pamatskolu.

Ceturtdien pēc stundu garām diskusijām Rīgas dome 19.vidusskolas direktora amatā iecēla Rutu Dzeni. Uz sēdi bija ieradušies arī skolas vecāku apvienības pārstāvji, kuri iebilda pret departamenta noskatīto kandidatūru, tomēr, opozīcijas deputātiem atturoties, Dzene tika atbalstīta amatā.

Viņa iepriekš norādīja, ka viņas mērķis ir nākotnē nodrošināt vismaz divu paralēlklašu nokomplektēšanu vidusskolas posmā. «Jebkurai mazai iestādei ir grūtības ar klašu komplektēšanu. Ļoti žēl, ka līdz šim nebija izdevies izdarīt tā, lai vidusskolas klase būtu. 19.vidusskola ir neatņemama rajona sastāvdaļa, un te ir jautājums par to, kāpēc bērni aiziet uz citām skolām. Gribam strādāt pie tā, lai Bolderājas un Daugavgrīvas skolēni neiet uz citām skolām. Tas jādara, uzlabojot un modernizējot vidi, piedāvājot interešu izglītības iespējas,» sacīja Dzene.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu