Ušakovs: Rīgas ielās nekāda haosa nav (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mēs sekojam darbu kvalitātei un organizācijai, un nekāda haosa te nav, tā intervijā «Neatkarīgajai Rīta Avīzei» galvaspilsētas ielu remontdarbus komentē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Norādīts, ka jaunā Rīgas domes opozīcija ir pārmetusi par haosu remontdarbu organizācijā pilsētas ielās, Ušakovs atbild: «Haoss, kā izskatās, ir tikai opozīcijas deputātu galvās.» «Tēlaini izsakoties, viņu pārmetumi izskan līdzīgi kā no cilvēka, kas aiziet pie zobārsta un sāk lamāt visus, sākot no premjera un beidzot ar ārstu un medmāsām, ka viņš nevar vienlaikus ar zobu labošanu arī pīpēt, ēst un dzert,» izsakās politiķis.

Viņš uzsver, ka nevar Brīvības ielā nomainīt komunikācijas, asfaltu un ietves, neradot nekādus satiksmes ierobežojumus un apgrūtinājumus iedzīvotājiem. «Tad ir jāsaprot, ko mēs gribam - vai nu remontēt ielas, vai to nedarīt vispār,» viņš uzsver.

Pēc Rīgas mēra paustā, esot atsevišķi aktīvisti, kas iestudē fotogrāfijas, lai pierādītu savas tēzes par haosu organizācijā. «Jā, nenoliedzu, pagājušajā gadā mums bija izgāšanās darbu organizācijā, bet esam ņēmuši vērā kļūdas un labojuši tās. Šogad arī ir uzlikti sodi būvniekiem par termiņiem un kvalitāti, lai mobilizētu viņus vēl labāk strādāt nākamgad, kad būs vēl lielāki remontdarbi,» stāsta Ušakovs.

Atgriežoties pie iespējamām manipulācijas ar fotogrāfijām, Ušakovs min, ka vienā no gadījumiem esot parādīts, kā kaut kur rietumos remontdarbu vieta tiek skaisti norobežota ar lielām plastikāta barjerām un vēl izveidota gājēju josla. Un pretī - Stabu iela, kur nekā tamlīdzīga nav. «Bet neviens nepievērš uzmanību, ka vienā fotogrāfijā ielai ir četras joslas, bet Stabu ielā - divas un objektīvi vietas šādu barjeru izvietošanai faktiski nav. Opozīcija mums prasa - kāpēc nevar? Sēž [Vilnis] Ķirsis un nesaprot, ka barjerām ir vēl arī kājas un, tās novietojot, Stabu iela būtu jāslēdz satiksmei vispār,» klāsta Ušakovs.

«Mēs sekojam darbu kvalitātei un organizācijai, un nekāda haosa te nav,» viņš noslēdz.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu