Asociācija: «Ja bail, jāsēž mājās». Ceļojumi uz Spāniju netiks atcelti (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūristu plūsma no Latvijas uz Spāniju saistībā ar ceturtdienas vakarā Barselonā un piektdienas rītā Kambrilsā notikušajiem teroraktiem nav apturēta, apstiprināja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas pārstāve Astrīda Trupovniece. Tomēr viņa aicina ceļotājus izvairīties no uzturēšanās masu pulcēšanās vietās ārvalstīs.

«Mūsdienās terorakti ir visur. Šā iemesla dēļ tūrisma plūsma netiek apturēta. Ja bail, jāsēž mājās,» sacīja Trupovniece.

Tūrisma aģentūras plānotos ceļojums var atcelt tikai gadījumā, ja Latvijas Ārlietu ministrija nāk klajā ap paziņojumu par tā sauktajiem force majeure - nepārvaramiem apstākļiem kādā valstī. Pretējā gadījumā plānotie ceļojumi netiek atcelti, pat ja brauciena galamērķī noticis terorakts.

«Bumba divreiz vienā vietā nesprāgst, tomēr mēs atgādinām, ka jāizvairās no uzturēšanās masu pulcēšanās vietās,»

saka asociācijas izpilddirektore.

Populārākie Latvijas ceļotāju galamērķi Spānijā ir Malaga, Tenerife, Barselona, Katalonija, Andalūzija un piekrastes kūrorti.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā piejūras kūrortā Kambrilsā, kas atrodas 120 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas, «domājamu teroristu» automašīna ietriekusies cilvēku pūlī, ievainojot septiņus cilvēkus. Savukārt ceturtdienas vakarā līdzīgs uzbrukums notika Barselonā, un tajā nogalināti 13 cilvēki, bet aptuveni 100 guvuši ievainojumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu