Jaunieši no Baltijas valstīm jahtās apceļo Latvijas jūras robežu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā nedēļā Liepājā sāta starptautiska jauniešu iniciatīva «youthSAIL4creativity100», kuras laikā šovasar 26 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas jaunieši trīs burāšanas mācību jahtās apceļos Latvijas jūras robežu, informēja Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Lībietis.

Pasākuma laikā tiks apgūta burāšana, radošajās darbnīcās izzināta Baltijas valstu kultūra un tiks radīta izstāde par godu Baltijas valstu simtgadei.

Projekta centrālais pasākums notiek Latvijā līdz 27.augustam. Tajā jaunieši vecumā, kurus aizrauj māksla un burāšana, ar trīs burāšanas mācību jahtām apceļo Latvijas jūras robežu no Liepājas līdz Salacgrīvai, piestājot arī Pāvilostā, Ventspilī, Rojā un Rīgā.

Šajā ceļojumā jaunieši dodas ar Lietuvas burāšanas mācību jahtu «Odiseja» un Igaunijas burāšanas mācību jahtām «ST IV» un «Vesta».

Latvijas ostās jaunieši paši organizēs dažādas radošās darbnīcas, kuru laikā tiks radīti dažādi objekti kopīgai mākslas izstādei. No 2017.gada novembra līdz 2018.gada maijam izstāde apceļos visas trīs Baltijas valstis kā jauniešu dāvana un vēstījums Latvijas, Igaunijas un Lietuvas simtgadē.

Septembrī notiks arī trīs vienas dienas burāšanas pasākumi jauniešiem lokālā mērogā – pa vienam katrā partnervalstī, lai radošā veidā iesaistītu burāšanā vēl vairāk jauniešu. Savukārt 2018.gada maijā Igaunijā plānots projekta izvērtēšanas un noslēguma pasākums, kurp Latvijas un Lietuvas dalībnieki dosies ar Latvijas burāšanas mācību jahtu «Spaniel».

Projektu realizē Latvijas Burāšanas mācību asociācija sadarbībā ar «STA Estonia» un «Vilniaus skautu centras», pateicoties programmas «Erasmus+: Jaunatne darbībā (KA2)» atbalstam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu