Piebalgs: «Vienotības» vadītāja amatā man neizdevās sasniegt iecerēto (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdzšinējais «Vienotības» vadītājs Andris Piebalgs atzīts, ka viņam neizdevās sasniegt iecerēto politiskā spēka priekšsēdētāja amatā. Piebalgs šodien uzrunā partijas kongresā, noliekot partijas priekšsēdētāja pilnvaras, atskatījās uz paveikto. Viņš atzina, ka nav izdevies sasniegt iecerēto gan partijas reitingu ziņā, gan pašvaldību vēlēšanu rezultātos. Piebalgs pieļāva, ka arī situācija partijā būtu labāka, ka mērķi tiktu īstenoti.

Runājot par pašvaldību vēlēšanām, Piebalgs pauda, ka katrā pašvaldībā situācija bija atšķirīga un arī «Vienotības» starts tajā ir dažāds. Piemēram, Cēsīs un Salaspilī ir «spoža uzvara», Rīgā – cienījams starts, bet kopējais mandātu skaits samazinājies.

Piebalgs sacīja, ka partijai ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas, «asāki manevri», kas nozīmē arī lielākus riskus. Viņš akcentēja, ka turpinās darboties partijā, savukārt «Vienotības» priekšsēdētāja amatā redz kādu, kurš varēs efektīvi tikt galā ar partijas vadību. Politiķis mudināja partijas biedrus sagatavoties «jaunam un izšķirošam darba cēlienam».

Viņš arī uzsvēra, ka «Vienotībai» jāturpina darbs pašreizējā valdībā, stingri pastāvot uz savām pamatvērtībām.

Piebalgs savā uzrunā partijas kongresā pieminēja arī tā dēvētās «Rīdzenes sarunas», kā arī to, ka vairāki politiķi, kuri tajās minēti, pašlaik darbojas valdošajā koalīcijā. Piebalgs uzsvēra, ka «Vienotība» neko nebūtu sasniegusi, ja ik reizi izvēlētos nostāties skaistā pozā. Tā vietā «Vienotība» izvēlējusies ilgtermiņa, metodisku darbu, nevis skaļus lozungus un nekompetenci.

«Vienotība» šodien varētu aiziet no valdības, bet tas, kas notiktu pēc tam, radītu haosu un politisko nestabilitāti, kas varētu novest pie «Rīdzenes sarunās» paustā īstenošanu.

Esamība koalīcijas valdībā maksā cenu, sacīja Pieblags, piebilstot, ka visdārgāk maksāja «deputātu kvotas» valsts budžetā. Viņaprāt, tieši tas ietekmēja reitingu dinamiku. Politiķis arī atkārtoti pauda, ka «deputātu kvotas» nedrīkst būt nekādā formā.

Piebalgs uzsvēra, ka «Vienotībai» jāturpina darbs pašreizējā valdībā, stingri stāvot uz pamatvērtībām. «Mūsu princips ir metodisks ilgtermiņa darbs tiesiskuma un godīgas politikas vārdā,» akcentēja Piebalgs.

Pēc Piebalga runas «Vienotības» biedri pateicās viņas ar aplausiem, pieceļoties kājās.

Kā ziņots, šodien «Vienotības» kongresā notiks jauna valdes priekšsēdētāja un politiskā spēka vadības vēlēšanas. Uz «Vienotības» valdes priekšsēdētāja amatu izvirzītas ekonomikas ministra, Ministru prezidenta biedra Arvila Ašeradena un partijas priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna kandidatūras. Kandidatūras uz valdes priekšsēdētāja amatu būs iespējams izvirzīt arī partijas kongresā.

Kongresam bija izvirzīti 328 delegāti, un no rīta bija reģistrējušies 257 «Vienotības» biedri.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu