Aptauja: Nedaudz pieaugusi iedzīvotāju ticība protesta akciju efektivitātei (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad nedaudz pieaugusi Latvijas iedzīvotāju ticība protesta akciju efektivitātei, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Jūlijā veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai viņi uzskata, ka, piedaloties protesta akcijās (demonstrācijās, streikos, piketos, petīciju parakstīšanā), ir iespējams panākt sev vēlamu valdības lēmumu pieņemšanu.

Aptaujā noskaidrots, ka 35% iedzīvotāju ieskatā tas ir iespējams. Šogad sasniegtais rezultāts ir augstākais pēdējo sešu gadu laikā, savukārt, salīdzinot ar pagājušo gadu rādītājs kāpis par četriem procentpunktiem.

Līdz šim augstākā ticība protesta akciju efektivitātei fiksēta 2000.gadā, kad šādu viedokli pauda 52% iedzīvotāju.

Pretēju viedokli pauda 56% iedzīvotāju, norādot, ka nepiekrīt apgalvojumam par protestu ietekmi uz sev labvēlīgu lēmumu panākšanu valdībā. Vēsturiski mazākā ticība protesta akciju efektivitātei līdz šim fiksēta 2014. un 2016.gadā, kad šādu viedokli pauda tikai 31% respondentu.

Vēl 9% iedzīvotāju šogad nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu