Smiltēns izstāsies arī no «Vienotības» frakcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdzšinējais «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns izstāsies arī no «Vienotības» Saeimas frakcijas un darbosies kā neatkarīgais deputāts.

Politiķis šodien partijas kongresā paziņoja, ka izstāsies no partijas, kā arī nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu. Taujāts, vai pievienosies kādam citam politiskām spēkam, Smiltēns norādīja, ka tas nav plānots.

Iepriekš Smiltēns ir lūdzis partiju lemt par uzticību viņam vai partijas ilggadējais līderei, pašlaik Saeimas frakcijas vadītājai Solvitai Āboltiņai. Šāds balsojums frakcijā nav noticis, arī valde jautājumu par Saeimas frakcijas vadītāju darba kārtībā nav iekļāvusi. Līdz ar to Smiltēns nolēmis izstāties no «Vienotības».

Lūgta komentēt Smiltēna lēmumu, Āboltiņa aģentūrai LETA norādīja, viņai ir grūti skaidrot šo lēmumu, turklāt viņa esot atbalstījusi Smiltēnu kā potenciālo kandidātu uz partijas vadītāja amatu. Āboltiņa arī atzina, ka viņai bija pārsteigums uzzināt, ka «cilvēkam, ar kuru strādāju kopā, izrādās, šķērslis esmu tieši es».

«Es zinu savu kontroversālu tēlu,» piebilda Āboltiņa. Tomēr, viņasprāt, partijas biedru reakcijas «Vienotības» kongresā pēc Smiltēna paziņojuma pierāda to, ka šim politiskām spēkam nav raksturīgi «atrast vienu jau dubļos iemītu cilvēku un turpināt viņu spārdīt».

Viņa atgādināja, ka plāno pamest aktīvu politiku un darboties diplomātiskajā dienestā.

Smiltēns iecerējis nākamnedēļ nokārtot visas formalitātes saistībā ar izstāšanos no partijas.

Tas nozīmē, ka turpmāk «Vienotības» frakcijā darbosies 22 deputāti, un tā būs otrā lielākā parlamenta frakcija. Pašlaik «Vienotības» un «Saskaņas» frakcijā strādā pa 23 deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu