Nākamnedēļ uz Tallinu, Viļņu un Helsinkiem no LNB sāks transportēt trīs kūkas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai sagādātu pārsteigumu Latvijas kaimiņiem to simtgadē, Latvijas Institūta (LI) iniciatīvas «Baltijas simtgades ceļš» ietvaros trešdien, 23.augustā, plkst.5, no Latvijas Nacionālās bibliotēkas divas ekipāžas uzsāks transportēt trīs svētku kūkas uz Igaunijas, Lietuvas un Somijas galvaspilsētām, informēja LI.

Kūku ceļojums pa vēsturisko Baltijas ceļa maršrutu tiks iemūžināts video, kas vēlāk pārtaps neparastā apsveikumā Latvijas kaimiņu tautām viņu valstu simtgadēs. Akcijā aicināts iesaistīties ikviens, radošā veidā palīdzot nogādāt kūkas no punkta uz punktu.

Kūku pieturas punktu saraksts un pieteikšanās forma no 2.augusta ir pieejama mājaslapā «www.baltijassimtgadescels.lv» un LI komunikācijas kanālos. Mājaslapā redzamajā kartē, katrs var atrast 20 pieturas punktus. Cilvēkiem ir iespēja pieteikties iniciatīvā, izvēloties punktu kartē, un katram būs iespēja apsveikumam pievienot arī savu parakstu.

LI norāda, ka tieši 23.augustā latvieši nostājās plecu pie pleca ar lietuviešiem un igauņiem Baltijas ceļā, lai iestātos par neatkarību. Pateicoties šai spējai apvienoties, nākamgad šīm valstīm ir iespēja svinēt savu valstu simtgades. «Par godu tām vēlamies apsveikt Igauniju, Lietuvu un arī kaimiņzemi Somiju dzimšanas dienā, parādot, ka esam vienoti ne tikai grūtos, bet arī priecīgos brīžos,» skaidro LI.

Publicēta: 20.08.2017 14:29

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu