Latvija «Stinger» raķetes saņems jau nākamā gada sākumā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas un Dānijas Aizsardzības ministrijas (AM) parakstījušas līgumu par pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu «Stinger» iegādi no Dānijas bruņotajiem spēkiem un tās tiks piegādātas jau nākamā gada pirmajā pusē, portāls TVNET uzzināja AM.

Pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas «Stinger» iegāde ietver pretgaisa aizsardzības raķetes un to palaišanas iekārtas, un plānots, ka tās tiks piegādātas 2018. gada pirmajā pusē.

Pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas «Stinger» ir vienas no visvairāk ražotajām, kaujas apstākļos pārbaudītākajām un efektīvākajām individuālajām pretgaisa aizsardzības sistēmām, ko izmanto arī daudzas no Latvijas sabiedrotajām valstīm, piemēram, ASV, Lielbritānija, Vācija, Itālija, Nīderlande, Somija, Norvēģija un Lietuva, skaidro AM.

«Esmu patiesi lepns un gandarīts, ka līdz ar pretgaisa aizsardzības sistēmu «Stinger» iegādi mūsu bruņotie spēki ievērojami stiprinās savas militārās spējas. Turklāt pretgaisa aizsardzība ir viena no šī brīža prioritātēm. Šis ir vēl viens liels solis izaugsmes virzienā, ko izjutīs ikviena vienība, kuras rīcībā nonāks šīs raķetes, tai skaitā, zemessargi,» uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Paralēli pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu «Stinger» iegādei norit darbs pie nepieciešamā atbalsta, uzturēšanas un apmācības ekipējuma iegādes, kā arī sadarbības ar NATO un citu sabiedroto valstu bruņotajiem spēkiem pieredzes pārņemšanai un personāla apmācībai, atgādina ministrija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu