Smiltēns atgriezīsies darbā biedrībā, ar kuras iesaisti tapa «Vienotība»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

No «Vienotības» aizgājušais partijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns turpmāk darbosies biedrībā «Sabiedrība par labām pārmaiņām» - ar tās iesaisti 2011.gadā tika dibināta partija «Vienotība».

Smiltēns trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» izteicās, ka nav «pārbēdzējs», proti, neplāno pāriet strādāt uz kādu citu politisko spēku. Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (V) «Vienotības» kongresā esot teicis, ka partijai ir jāatgriežas pie saknēm. Smiltēns uzskata, ka «Vienotība» to nespēj.

Tādēļ viņš atgriezīsies pirms aptuveni desmit gadiem dibinātajā biedrībā «Sabiedrība par labām pārmaiņām», kur, kā sacīja Smiltēns, viņš faktiski «politiski piedzimis». «Es gribētu kaut ko tādu īstenot šajā brīdī, iesaistot jaunus cilvēkus politiskajā procesā. Caur biedrību mēģināšu darboties. Tās būs manas politiskās mājas,» teica Smiltēns, piebilstot, ka simboliski atgriežas savas karjeras sākumpunktā, tomēr ar krietni lielāku pieredzi.

Biedrība «Sabiedrība par labām pārmaiņām» dibināta 2007.gada decembrī, liecina «Firmas.lv» informācija. Tās amatpersonas ir Artis Pabriks, Gints Knoks, Ingrīda Blūma, Ivars Lācis, Aigars Štokenbergs un Edgars Štelmahers.

Iepriekš biedrības nosaukums bija «Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij». 2008.gadā tās biedri lēma par partijas «Sabiedrība citai politikai» dibināšanu. Lai reģistrētu partiju ar šādu nosaukumu, bija jāmaina biedrības nosaukums, tādēļ tā pārsaukta par «Sabiedrība par labām pārmaiņām».

2008.gadā Uzņēmumu reģistrs reģistrēja politisko partiju «Sabiedrība citai politikai», kuras valdē tolaik tika ievēlēts arī Smiltēns.

2011.gadā, apvienojoties partijām «Jaunais laiks», «Pilsoniskā savienība» un «Sabiedrība citai politikai», tika dibināta partija «Vienotība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu