«Mūsu partija» vēl nepieņem lēmumu par izstāšanos no Daugavpils domes valdošās koalīcijas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Daugavpils domes deputāta Riharda Eigima pārstāvētā un viņa kolēģes Līvijas Jankovskas vadītā «Mūsu partija» šovakar notikušajā valdes sēdē vēl nav pieņēmusi oficiālu lēmumu par izstāšanos no domes valdošās koalīcijas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Jankovska, lai uzklausītu visu no «Mūsu partijas» saraksta Daugavpils domē ievēlēto deputātu viedokļus par koalīcijas līguma laušanu, rītvakar, 24.augustā, tiks rīkota atkārtota partijas valdes sēde.

«Šodien notikušajā partijas valdes sēdē galīgais lēmums par manu izstāšanos no koalīcijas netika pieņemts. Rīt atkārtotajā valdes sēdē plānots uzklausīt arī pārējo deputātu pamatojumu par nepieciešamību lauzt koalīcijas līgumu,» paskaidroja Jankovska.

Jau ziņots, ka šodien Daugavpils domē trīs no «Mūsu partijas» saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar «Saskaņu».

No «Mūsu partijas» saraksta Daugavpils domē ievēlēts Eigims, Jankovska, Aivars Zdanovskis un Igors Prelatovs.

Eigims informēja, ka no «Mūsu partijas» domē ievēlētie deputāti patur sev tiesības risināt sarunas par domes vadības veidošanu un būs priecīgi, ja saņems atbalstu no visiem Daugavpils domē ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Šāda lēmuma pamatā esot Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) izteiktā neuzticība Eigimam. To viņš uztvēris kā «norādi uz durvīm», ņemot vērā Elksniņa izteikumus, ka mērs nestrādās komandā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas.

Pašreizējais Daugavpils mērs Elksniņš savukārt paziņoja, ka Daugavpils domes koalīcija strādāja un turpinās strādāt tik ilgi, cik tas tiks ļauts.

Viņš norādīja, ka koalīciju pametušajiem deputātiem ir nepieciešams laiks, lai izvērtētu savu izvēli.

Elksniņš pieļāva, ka par demarša iemeslu varētu būt kļuvusi viņa vakar notikusī saruna ar no «Mūsu partijas» saraksta ievēlēto Eigimu. Deputāts Elksniņam izteicis dažādus piedāvājumus, kas izraisījuši Elksniņa neuzticību. Kas tie bija par piedāvājumiem, Elksniņš neatklāja, jo nevēloties «publiski mazgāt veļu».

Koalīcijas deputāti Anatolijs Gržibovskis un Mihails Lavrenovs atzina, ka lai arī pēc publikācijām presē viņam radušies aizdomas par nestabilitāti koalīcijā, demaršs viņiem tomēr bijis pārsteigums.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem - «Latgales partijai», piecas pašreizējā mēra Andreja Elksniņa pārstāvētajai «Saskaņai», un četras «Mūsu partijai».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu