Jūrmalas izgāztuves ugunsgrēka lietā joprojām neizslēdz ļaunprātīgu dedzināšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) kriminālprocesā par ugunsgrēku, kas 18. jūnijā izcēlās Jūrmalā, nelegālā atkritumu izgāztuvē, nav guvusi pārliecinošus pierādījumus ne par ļaunprātīgu dedzināšanu, ne arī pretējo. Tomēr ļaunprātīgas dedzināšanas iespējamība nav izslēgta – kā viena no versijām tā eksistē. Valsts Vides dienests (VVD) TVNET infomē, ka ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes VP saskatīja jau divas dienas pēc ugunsgrēka.

/papildināts/

Trešdien valsts vides un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» ,atsaucoties uz policijā sniegto informāciju, sacīja: «Droši varu teikt, ka Jūrmalā notikušais bijusi tīša dedzināšana.» Pēc viņa domām, no atsevišķām personām jāpiedzen valsts iztērētos līdzekļus ugunsgrēka novēršanai.

VVD apliecināja, ka 20.jūnijā Valsts policijas Kriminālpolicijas Galvenās pārvaldes pārstāve Inga Brenarde, veicot operatīvo darbu saistībā ar Jūrmalā, Ventspils šosejā 47, notikušo ugunsgrēku, tikās ar VVD Lielrīgas RVP vadību. Sarunas laikā Brenarde informēja, ka notikusi nelikumīgi uzglabāto atkritumu ļaunprātīga dedzināšana, norādot, ka degšana vienlaikus ir sākusies vairākās vietās.

Precīzāku informāciju par ugunsgrēka iemesliem VP solīja sniegt nākamnedēļ.

Policijas preses pārstāve Gita Gžibovska skaidro, ka uzsākti divi kriminālprocesi – viens pēc Krimināllikuma 102. panta 2. daļas , 103. panta 2. daļas un 99. panta 2. daļas.

Par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi, cilvēku veselībai, mantiskajām vai saimnieciskajām interesēm var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem. Par atmosfēras, mežu, zemes un ūdeņu piesārņošanu draudz līdzīgs sods.

Otrs kriminālprocess notiek pēc Krimināllikuma 185.panta 2. daļas. Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

18. jūnija pēcpusdienā netālu no Slokas nelegālā plastmasas atkritumu izgāztuvē izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. 23 tonnas atkritumu dega 12 000 kvadrātmetru platībā. Teritorijā saimniekoja SIA «Prima M». Uzņēmums atkritumus apsaimniekoja nelegāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu