Lai novērstu manipulācijas, pārveidos maksātnespējas procesa administratoru ieteikšanas sistēmu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai novērstu mēģinājumus manipulēt ar maksātnespējas procesa administratoru ieteikšanas sistēmu, līdz gada beigām tā tiks kardināli pārveidota, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Patlaban administratoru ieteikšana fiziskās, juridiskās personas maksātnespējas procesa lietās un tiesiskās aizsardzības procesa lietās notiek rindas kārtībā. Reģistrējoties rindā, administratoram kārtas numuru piešķir nejaušā secībā. Savukārt katra kalendārā gada pirmajā darba dienā rinda tiek mainīta, atkal sarindojot administratora amata pretendentus nejaušā secībā.

Kā skaidroja Rasnačs, starp administratoriem ir milzīga konkurence par tā sauktajām izdevīgajām lietām - miljonu lietām. «Šī konkurence bieži vien rada rīcību, kur vieni administratori vēlas atņemt šo darbu citiem. Šīs negodīgās konkurences elementi parādās dažādos mēģinājumos manipulēt ar šo nejaušās izvēles rindu,» teica ministrs.

Vaicāts, vai šobrīd ir daudz šādu manipulēšanas mēģinājumu, Rasnačs sacīja, ka pagātnē to bijis daudz, bet par tagadni viņam neesot informācijas.

Vienlaikus Tieslietu ministrija redzot, kā šo situāciju risināt. «Šī sistēma kardināli tiks pārveidota,» uzsvēra ministrs, paužot pārliecību, ka tas tiks izdarīts līdz gada beigām.

Lūgts komentēt maksātnespējas procesa administratoru uzraudzību, Rasnačs minēja, ka nesen ir skatītas četras disciplinārlietas, no kurām divās ir piemērots disciplinārsods. Kādā gadījumā administrators nolicis savu sertifikātu, jo atklājušies rupji pārkāpumi, pārbaudot administratora lietvedības dokumentus.

Tāpat ministrs minēja, ka 12.septembrī pirmie 43 administratori stāsies Eksaminācijas komisija priekšā un kārtos eksāmenus.

«Jaunā direktore savā amatā strādā pat teicami. Domāju, ka rezultātu ne tikai redzam tagad, bet vēl redzēsim,» pauda ministrs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu