«Simtgades plūdi» Latgalē (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vairākas dienas Latgalē spēcīgi līst lietus, kas vairākās vietās izraisījis plūdus. Tiek ziņots par applūdušām pļavām un pārplūdušām vietējām upēm, kā arī izskalotiem ceļiem. Portāls TVNET devies noskaidrot situāciju klātienē.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā beidzās ārkārtējās lietavas Latgalē un nokrišņu daudzums Rēzeknes novērojumu stacijā 32 stundās sasniedza 159 milimetrus jeb 229% no augusta normas.

Nepieredzēti stipri lijis gan Rēzeknes apkaimē, gan plašākā teritorijā Latgalē. Mazāk spēcīgas lietavas skāra arī Sēliju un Vidzemes austrumu daļu.

Nokrišņu daudzums Rēzeknes pusē sasniedzis gandrīz ceturto daļu no visa gada normas. Tik intensīvas lietavas šeit piedzīvotas pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Ziņas par nozīmīgiem plūdu postījumiem saņemtas no daudziem novadiem Latgalē, kā arī no Alūksnes novada.

Spēcīgo lietavu dēļ Latgalē daudzviet ir pārplūduši un izskaloti autoceļi, tāpēc satiksme slēgta uz vairākiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Kārsavas un Ilūkstes apkārtnē. Pašlaik pa vienu joslu atjaunota satiksme uz šosejas A13 starp Kārsavu un Rēzekni, kas iepriekš bija slēgta.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu