Jelgavas pašvaldība liks nojaukt bīstamu un dzelzceļa ekspluatāciju apdraudošu ēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Īpašniecei līdz 14.septembrim jānojauc ēka Bauskas ielā 1d Jelgavā, jo tā apdraud drošu dzelzceļa ekspluatāciju un ir bīstama, šonedēļ lēmuši Jelgavas domes deputāti.

Ēkas tehniskais stāvoklis ir kritisks un apdraud sabiedrisko drošību, tā vizuāli bojā Jelgavas pilsētvides ainavu. Ēkā ir notikuši vairāki ugunsgrēki, pēdējais izcēlās augusta sākumā, skaidroja domē. Pašvaldības būvvalde vairākkārt ir centusies sazināties ar ēkas īpašnieci, taču neveiksmīgi.

Turklāt būve atrodas uz zemes gabala Stacijas ielā 1, kas ir VAS «Latvijas Dzelzceļs» valdījumā. Arī «Latvijas Dzelzceļš» ēkas īpašniecei norādījis, ka ēka atrodas tiešā dzelzceļa tuvumā, ir neapmierinošā stāvoklī un apdraud drošu dzelzceļa tehnisko ekspluatāciju. Tāpēc uzņēmums lūdzis veikt būves konstrukciju nostiprināšanu un ieviest kārtību.

Ņemot vērā, ka īpašniece nav reaģējusi un neuztur savu īpašumu pienācīgā kārtībā, Jelgavas dome lēmusi uzdot viņai nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 14.septembrim, būvi nojaukt. Tāpat dome aicinās Satiksmes ministrijas atbildīgo institūciju rast iespēju veikt ēkas nojaukšanu.

Ja ēku nenojauks īpašniece un arī valsts neinformēs pašvaldību par savu lēmumu, būvi nojauks pašvaldība, ar ēkas nojaukšanu saistītos izdevumus piedzenot no tās īpašnieces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu