Autoceļa Kārsava - Viļaka pārrāvuma vietā izbūvēs pagaidu tehnoloģisko laipu gājējiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz plūdu vissmagāk skartā autoceļa Kārsava - Viļaka (P45), pie Pazlaukas, izbūvēs pagaidu tehnoloģisko laipu gājējiem, informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Kā norāda LVC, autoceļam Kārsava - Viļaka plūdi ir nodarījuši vislielākos postījumus un tā atjaunošanai būs nepieciešams visilgākais laiks un lielākie finanšu līdzekļi. Ceļa pārrāvuma dēļ vietējiem iedzīvotājiem nav iespējama pārvietošanās, tāpēc šodien tika nolemts pārrāvuma vietā, pie Pazlaukas, izbūvēt pagaidu tehnoloģisko laipu gājējiem.

Tāpat satiksmei aizvien ir slēgti posmi sešos valsts vietējās nozīmes autoceļos. Tie ir Tilža-Baltinava (V460) pie Baltinavas (18,8.km), Upītes-Demerova (V478) pie Demerovas (6,7. km), Rogovka-Mežvidi-Pušmucova (V499) pie Rogovkas (2.km), Mērdzene-Čeri (V534) pie Mērdzenes, Seļekova-Degļova-Goliševa (V507) pirms Goliševas (22,5.km) un Salnava - Motriņa (V531).

VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Guntis Karps norāda, ka atlikušajos slēgtajos autoceļu posmos darbus varēs uzsākt tad, kad ūdens līmenis būs krities, un ceļi nebūs pārmitrināti.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), kurš šodien kopā ar Karpu un LVC priekšsēdētāju Jāni Langi apsekoja vairākus plūdu skartos ceļa posmus Latgalē, norāda, ka galvenais ir pēc iespējas ātrāk nodrošināt, ka visi ceļi ir caurbraucami. Uzturētāji uzsāks darbus tiklīdz kritīsies ūdens līmenis. Kad visi plūdos cietušie ceļi būs salaboti, tik lemts, vai dēļ šiem neplānotajiem darbiem būs nepieciešams papildu finansējums citiem ikdienas uzturēšanas darbiem, skaidro ministrs.

Viņš uzsver, ka jebkurā gadījumā no sākuma tiks sakārtoti cietušie ceļi, un tad tik lemts, vai tamdēļ ir nepieciešams papildu finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu