Starp «Vienotības» prioritātēm budžetā ir drošība, pedagogu algas un atbalsts bērnu ārpusģimenes aprūpei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starp «Vienotības» prioritātēm nākamā gada valsts budžeta veidošanā ir drošība un atbalsts bērnu ārpusģimenes aprūpei, sacīja partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Ašeradens šodien pēc tikšanās ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) aģentūrai LETA sacīja, ka koalīcijas partneri vienojās par kopīgu izmaksu līmeni, kā arī neatkarīgo institūciju, piemēram, Nacionālo elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja finansējumu.

Politiķis uzsvēra, ka ir jāievēro principi, par kuriem partijas vienojušās jau iepriekš, proti, atteikšanos no deputātu kvotām budžeta veidošanā un «visādiem piruetiem, lai paplašinātu fiskālo telpu».

Šodien pēcpusdienā koalīcijas partneru diskusijas turpināšoties, runājot par partiju prioritātēm. Ašeradens akcentēja, ka «Vienotībai» būtiska ir valsts iekšējā drošība, pedagogu atalgojuma jautājumus, kā arī sociālās programmas, piemēram, atbalsts bērnu ārpusģimenes aprūpei. Svarīgi ir turpināt mājokļu iegādes atbalsta programmu, piebilda politiķis.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas politiķi šodien turpinās diskusijas par nākamā gada valsts budžetu.

Pirmdien notikušajā valdības ārkārtas sēdē ministri vienojās, ka nākamgad ministriju prioritārajiem pasākumiem būs pieejami 80 miljoni eiro. Iepriekš ministriju papildu līdzekļu pieprasījumi tika aplēsti 600 miljonu eiro apmērā, tomēr finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) atzina, ka pēc iekšējo resursu pārskatīšanas šī summa nepārsniegs fiskālo telpu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu