CSP aptaujās Latvijas iedzīvotājus par viņu pārvietošanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) pirmdien, 4.septembrī, uzsāks aptauju par Latvijas iedzīvotāju pārvietošanos, informēja CSP.

Aptaujas mērķis ir iegūt starptautiski salīdzināmu statistiku par iedzīvotāju mobilitāti, kas nepieciešama teritoriālās un transporta plānošanas, vides aizsardzības un citās jomās.

CSP aptaujās 11 000 personas no 15 līdz 84 gadiem visā Latvijā, kuras izvēlētas ar nejaušas gadījuma izlases metodi. Personām, kuras ir iekļautas izlasē, ir nosūtīta CSP vēstule ar informāciju par šo aptauju.

No 4.septembra līdz 17.septembrim respondenti varēs aizpildīt aptaujas anketu elektroniski CSP vietnē «http://e.csb.gov.lv». Elektroniskās aptaujas laikā darbosies bezmaksas konsultatīvais tālrunis 80000098 (darbdienās no plkst.8.30 līdz 20). Ja anketa netiks aizpildīta elektroniski, tad līdz 30.novembrim CSP intervētājs aptaujās respondentu telefonintervijā vai klātienē.

Katram izlasē iekļuvušajam iedzīvotājam būs jāapraksta viena nedēļas diena, atceroties visas pārvietošanās un braucienus 24 stundu laikā. Aptaujā ir jautājumi par katru pārvietošanos - kad, uz kurieni un ar ko notika pārvietošanās. Iegūtie rādītāji būs, piemēram, cik kilometrus dienā vidēji veic viens Latvijas iedzīvotājs, kādus transporta veidus izmanto, kāds ir viņa pārvietošanās ilgums un iemesli, kāds ir automašīnu un taksometru noslogojums un to izmantošanas iemesli.

CSP aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un piedalīties aptaujā, lai iegūtu ainu par Latvijas iedzīvotāju pārvietošanos. CSP garantē pilnīgu personas datu konfidencialitāti, un iegūto informāciju izmantos tikai apkopotā veidā.

Aptaujas par iedzīvotāju pārvietošanos (mobilitāti) citās Eiropas valstīs veic regulāri ņemot vērā ES statistikas biroja «Eurostat» rekomendācijas par pasažieru mobilitātes statistiku. Iegūtos rādītājus izmanto teritoriālās, transporta, vides un citu jomu attīstībā, plānošanā un pētniecībā. Šo aptauju finansē no ES budžeta projekta «Pasažieru mobilitāte un autoceļu satiksmes statistika» ietvaros. Rezultātu publicēšana plānota 2018.gada otrajā ceturksnī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu