Rīgas dome sola izmeklēt drona nokrišanu Pļavnieku pamatskolas 1.septembra pasākumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas pašvaldība izmeklēs drona nokrišanu netālu no skolēniem Rīgas Pļavnieku pamatskolas 1.septembra pasākumā, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna.

Piektdien, 1.septembrī, svinīgajā mācību gada sākuma pasākumā Rīgas Pļavnieku pamatskolā netālu no skolniekiem nokritis drons, liecina portālā «Delfi» publicēts video. Zinību dienā skolēni debesīs palaida baltus un zilus balonus, kamēr virs viņiem lidinājās drons, kas pēkšņi nokrita dažus metrus priekšā skolēniem un netālu no Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S).

Likums par kārtību, kādā veicami bezpilota lidaparātu lidojumi, paredz, ka droni nedrīkst atrasties tuvāk kā 50 metrus no pasākuma, bet, ja bezpilota gaisa kuģa lidojums notiek virs pasākuma norises vietas, tas jāaprīko ar izpletņa sistēmu, kas nostrādā avārijas gadījumā, tomēr video redzams, ka drons lidinājies tieši virs bērniem un nebija aprīkots ar izpletņa sistēmu.

Rīgas dome sola incidentu izmeklēt, bet uz jautājumu, vai tas bija pašvaldības vai mēra biroja drons, atbildi nesniedza.

Likuma par kārtību, kādā veicami bezpilota lidaparātu lidojumi, 14.punkts nosaka, ka bezpilota gaisa kuģa lidojumi jāveic drošā attālumā, bet ne tuvāk par 50 metriem no publiska pasākuma, sapulces, gājiena vai piketa norises vietas.

Lai veiktu bezpilota gaisa kuģa lidojumu virs pasākuma norises vietas vai tās tiešā tuvumā, bezpilota gaisa kuģa kopējā pacelšanās masa nedrīkst pārsniegt 1,5 kilogramus un nepieciešams rakstisks saskaņojums no personas, kura ir atbildīga par pasākuma organizēšanu. Persona, kura ir atbildīga par pasākuma organizēšanu, bezpilota gaisa kuģa lidojumu saskaņo ar pašvaldību, kuras administratīvajā teritorijā paredzēta pasākuma norise, kā arī nodrošina sabiedrības informēšanu par bezpilota gaisa kuģa lidojumu.

Ja bezpilota gaisa kuģa lidojums notiek virs pasākuma norises vietas vai tās tiešā tuvumā, bezpilota gaisa kuģi jāaprīko ar izpletņa sistēmu, kas nostrādā avārijas gadījumā, kā arī nodrošina, lai tas raidītu gaismas signālu, bet avārijas gadījumā - arī akustisku brīdinājuma signālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu