Deputāts Zariņš rosina izmeklēšanu komisiju vadītājus ievēlēt no iniciatoriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāts Ivars Zariņš (S) rosina noteikt, ka parlamentārās izmeklēšanas komisiju priekšsēdētājus varētu ievēlēt tikai no tiem komisijas locekļiem, kuri parakstījuši priekšlikumu par šīs komisijas izveidi.

Attiecīgo priekšlikumu parlamentārietis iesniedzis izmaiņām parlamenta Kārtības rullī. Deputāts arī aicina likumā ierakstīt, - ja parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi nespēj ievēlēt komisijas priekšsēdētāju, tad komisiju vada tas, kurš pirmais no komisijas locekļiem ir parakstījis priekšlikumu par parlamentārās izmeklēšanas sākšanu.

Zariņš arī aicina par ministram uzdoto jautājumu pamatojumu ļaut sniegt jebkuram no iesniedzējiem, kā arī atvēlēt tam trīs minūtes pašlaik vienas minūtes vietā. Tāpat rosināts likumā paplašināt parlamentāriešu iespējas uzdot ministriem papildjautājumus.

Parlamentārietis arī mudina noteikt, ka komisijas sēdes tiktu ierakstītas gan audio, gan vizuālajā formātā. Atklāto sēžu ierakstiem publiski būtu jābūt pieejamiem diennakts laikā.

Zariņš tāpat aicina ļaut ikvienam veikt komisiju atklāto sēžu ierakstus, ja persona netraucē sanāksmes norisei.

Kā ziņots, Saeima 8.jūnijā konceptuāli atbalstīja grozījumus parlamenta Kārtības rullī, paredzot noteikt, ka parlamenta komisiju sēdes turpmāk varēs ierakstīt tikai ar parlamenta iekārtām, vai arī akreditēti žurnālisti.

Lai arī deputāti iepriekš Saeimas Juridiskās komisijas sēdē, apspriežot šīs izmaiņai, tieši nepieminēja deputātu Artusu Kaimiņu (KPV LV), kurš mēdz filmēt komisiju sēdes un arī montētus materiālus ievietot internetā, noprotams, ka šī norma liegtu viņam filmēt sēdes.

Grozījumi Saeimas Kārtības rullī paredz arī vairākas citas izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu