Mediķi snieguši palīdzību vairākiem no liela augstuma kritušiem cilvēkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Vakar mediķi snieguši palīdzību vairākiem no augstuma kritušiem cilvēkiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Rīgā 40 gadus vecs vīrietis izkrita pa ceturtā stāva logu. Vīrietis guva galvas, vēdera un krūškurvja traumas, un smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt Zemgalē kāds 43 gadus vecs vīrietis izkritis pa piektā stāva logu. Vīrietis guva galvas, krūškurvja un iegurņa traumas, un vidēji smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Zemgalē kāds 39 gadus vecs vīrietis pārkrita pāri trešā stāva kāpņu margām. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar aizdomām par atslēgas kaula lūzumu.

Savukārt Liepājā 44 gadus vecam vīrietim sabiedriskā vietā kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Gaidot mediķu ierašanos, klātesošie, sekojot telefoniskām mediķu instrukcijām, sāka veikt atdzīvināšanas darbības, kuras vēlāk pārņēma NMPD mediķi. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar aizdomām par sirds saslimšanu.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1064 izsaukumiem, no tiem 209 bijuši saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu