Deputāts Kaimiņš rosina Saeimai publicēt ziņas par izsniegtajām caurlaidēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) rosina parlamentam publicēt informāciju par privātpersonām, kurām izsniegta caurlaide.

Tāpat Saeimas mājaslapā jāpublicē informācija par deputātu vai frakciju, kura caurlaidi izsniedza, paredz Kaimiņa iesniegtais priekšlikums izmaiņām parlamenta Kārtības rullī.

Deputāts skaidroja, ka šīs personas apmeklē Saeimas komisiju sēdes, tiekas ar amatpersonām, kā arī parlamentā risina saimnieciska rakstura jautājumus. Informācijas publicēšana par minētajām personām dos iespēju sabiedrībai uzzināt, kuras personas ir iesaistītas Saeimas lēmumu pieņemšanā, norāda Kaimiņš.

Priekšlikumus izmaiņām parlamenta Kārtības rullī ir iesniedzis arī deputāts Igors Pimenovs (S), kurš rosina noteikt, ka deputātiem ir tiesības paust savu viedokli Saeimas mājaslapā. Tāpat politiķis vēlas, lai tiek noteikts, ka parlamenta interneta vietnē var tikt publicēti ziņojumi arī par komisiju un apakškomisiju sēdēm.

Ziņojumā par komisijas un apakškomisijas sēdi vai Saeimā organizējamā pasākuma norisi būs jābūt izklāstītiem visiem deputātu paustajiem viedokļiem, paredzēts parlamentārieša priekšlikumā.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli atbalstījusi apjomīgu grozījumu veikšanu parlamenta Kārtības rullī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu