Ādažu bāzē plāno būvēt aptuveni € 15 miljonus vērtu sporta kompleksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai nodrošinātu sabiedroto spēku un Nacionālo bruņoto spēku iespējas nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, Ādažu bāzē plānots būvēt aptuveni 15 miljonus eiro vērtu sporta kompleksu.

Augusta sākumā noslēdzās iepirkums par tā projektēšanu. Aizsardzības ministrija (AM) sarunu procedūras rezultātā par būvniecības ieceres dokumentācijas un tehnisko specifikāciju izstrādi izvēlējās uzņēmumu «Nams». Līguma kopējā summa ar pievienotās vērtības nodokli ir 235 950 eiro, noskaidroja AM Preses nodaļā.

Iepirkums par šī objekta būvniecību vēl nav izsludināts.

Saskaņā ar projektēšanas uzņēmuma «Nams» projekta metā norādīto, projekta īstenošanai nepieciešamais finansējums ir ap 15 miljoniem eiro ieskaitot PVN.

Objekta pabeigšanas laiks ir atkarīgs no būvniecības iepirkuma un būvniecības procesa gaitas.

Sporta centra projektā ir paredzēta sporta zāle ar handbola laukumu un diviem basketbola laukumiem, trīs trenažieru zāles, klints kāpšanas siena, publisko nodarbību zāle, boksa zāle, divas zāles cīņu sporta veidiem, galda spēļu telpa un āra laukumi - stadions, trīs strītbola laukumi, divi tenisa laukumi, četri pludmales volejbola laukumi un vingrošanas laukums. Projektā plānots izbūvēt arī autostāvvietu laukumu.

Sporta centru paredzēts būvēt pie bāzes dienvidu malas, veidojot ap to norobežotu teritoriju. Sporta centrs būs Ādažu bāzes teritorijas daļa, un vienlaikus tas noteiktā kārtībā, ievērojot drošības apsvērumus, būs pieejams iedzīvotājiem.

AM arī norāda, ka militārais transports pamatā pārvietojas pa Iļķenes ceļu. AM ir vērsusies pašvaldībā ar lūgumu nodot to ministrijas valdījumā, lai varētu veikt investīcijas ceļa seguma uzlabošanā.

Jau ziņots, ka Ādažu bāzē iepriekš realizēti citi būvprojekti, piemēram, jaunas kazarmas un munīcijas noliktavu kompleksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu