Šogad uz dzelzceļa sliedēm gājuši bojā jau 15 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kopš gada sākuma Latvijā uz dzelzceļa jau noticis 21 negadījums, kopumā traumēti 23 cilvēki, bet 15 no tiem gājuši bojā, pavēstīja AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz). Savukārt 2016.gadā Latvijā kopumā reģistrēti 28 negadījumi dzelzceļa satiksmē, kuros cieta 28 cilvēki, no tiem 24 gāja bojā.

Turpinot vasaras sākumā sākto sociālo kampaņu par drošību un mobilo tehnoloģiju lietošanu dzelzceļa tuvumā, sākoties jaunajam mācību gadam, LDz aicina ikvienu iesaistīties un kļūt par jaunās kampaņas «balsi». Nolūkā samazināt negadījumu skaitu uz sliedēm un pievērst sabiedrības uzmanību drošai dzelzceļa sliežu šķērsošanai un rīcībai to tuvumā, kampaņā «Atmet telefonu un dzīvo!» ikvienam ir iespēja pievienot savu drošības aicinājumu interneta vietnē «atmettelefonu.lv».

LDz drošības kampaņā savus drošības vēstījumus jau sagatavojuši LDz prezidents Edvīns Bērziņš un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki - Katrīne Pasternaka, Armands Simsons un Kaspars Ozoliņš, kas ar savu balsi radio un sociālajos tīklos aicinās būt uzmanīgiem dzelzceļa tuvumā.

Savu drošības vēstījumu platformā «atmettelefonu.lv» var pievienot līdz 22.septembrim. Vienlaikus vietnē var balsot par savu, draugu, paziņu un citu cilvēku pievienotajiem vēstījumiem - pieci populārākie drošības vēstījumi tiks ierakstīti un atskaņoti radio ēterā.

«Kopš 2010.gada LDz ir izdevies samazināt negadījumu un bojāgājušo skaitu gandrīz divkārt. Tas ir liels darbs, taču joprojām saskaramies ar negadījumiem, kuru cēlonis ir salīdzinoši vienkārša un šķietami nevainīga neuzmanība, tai skaitā neapdomīga mobilo tehnoloģiju lietošana dzelzceļa tuvumā. Tāpēc mums ir svarīgi runāt par šiem jautājumiem un aicināt līdzcilvēkus darīt to pašu - ar saviem aicinājumiem uzrunāt arī citus būt uzmanīgiem un nelietot mobilās tehnoloģijas dzelzceļa sliežu tuvumā un šķērsojot tās,» pauda uzņēmuma prezidents Edvīns Bērziņš.

LDz, SKDS un profesora Ivara Austera pavasarī veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju uzvedību dzelzceļa tuvumā tika noskaidrots - lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka lietot mobilās tehnoloģijas dzelzceļa tuvumā ir riskanti. Vienlaikus gandrīz 40% aptaujāto ir gadījies nokļūt riskantā situācijā, lietojot mobilās ierīces un tādejādi laikus nepamanot apdraudējumu, piemēram, šķērsli un citus satiksmes dalībniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu