Sudrabai tikties ar Edgaru Jansonu ieteicis publicists Liepiņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājai Ingunai Sudrabai (NSL) tikties ar «oligarhu sarunās» pieminēto Edgaru Jansonu ieteicis Latvijas Žurnālistu savienības valdes loceklis, savulaik laikrakstā «Neatkarīgā» rakstošais publicists Imants Liepiņš.

Jautājumu par to, kurš Sudrabai ieteicis tikties ar Jansonu, šodien komisijas sēdē aktualizēja «Vienotības» frakcijas deputāts Andrejs Judins (Par). Sudraba atbildēja, ka šo ieteikumu izteicis Liepiņš.

TV3 raidījums «Nekā personīga» 3.septembrī vēstīja, ka politiķe šonedēļ restorānā Rīgā tikusies ar Jansonu, «lai pārliecinātos, ka viss ir pilnīgi pretējs tam, kā tiek uzrādīts sarunās». Kā ziņoja raidījums, tikšanās bijusi saistīta ar sarunu epizodi, kurā Ventspils mērs Aivars Lembergs, tolaik vēl politiķis Ainars Šlesers un Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) 2010.gada oktobrī apsprieduši notikumus Rīgas brīvostā.

Sudraba šodien arī pieļāva iespēju rīkot kādu no nākamajām sēdēm par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja kompetencēm, uzaicinot uz sanāksmi arī bijušos KNAB vadītājus. Judins gan aicināja ievērot komisijas izveidošanas mērķus un veikt lietderīgāku darbu, uz komisijas sēdi aicinot cilvēkus, kas atteicās liecināt «oligarhu lietas» izmeklēšanas laikā.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu