Otrdien notiks Daugavpils domes ārkārtas sēde par Eigima atbrīvošanu no amata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Otrdien sasaukta Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā iekļauts arī opozīcijas rosinātais jautājums par priekšsēdētāja Riharda Eigima («Mūsu partija») atbrīvošanu no amata, noskaidroja aģentūra LETA.

Daugavpils pilsētas domes mājaslapā ievietots Eigima parakstīts rīkojums par sēdes sasaukšanu.

Sēde paredzēta plkst.11. Kā pirmais darba kārtībā iekļauts jautājums par domes pastāvīgo komiteju ievēlēšanu, bet otrais - jautājums par Eigima atbrīvošanu no domes priekšsēdētāja amata.

Jau ziņots, ka pieci «Saskaņas» saraksta Daugavpils pilsētas domē ievēlētie deputāti bija vērsušies pašvaldībā ar pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi, kurā aicināja skatīt jautājumu par jaunievēlētā domes priekšsēdētāja Eigima rīcībspēju un atbilstību ieņemamajam amatam.

Pieprasījumā ir norādīts, ka Eigima ievēlēšanā tika pārkāptas likuma «Par pašvaldībām» 21.panta un Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikuma 73.punkta prasības. Eigims esot atteicies atbildēt uz deputātu jautājumiem un rīkot sēdē debates, skatot jautājumu par sevis paša ievēlēšanu. Par notikušo ir lūgts atzinums arī vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK).

Turklāt pieprasījuma autoriem esot radušās bažas par Eigima rīcībspēju, kad viņš «no vienas puses nesaprot to, kas viņam kā sēdes vadītājam tiek jautāts, no otras - to, ko pats bija pateicis».

Eigims otras Latvijas lielākās pilsētas mēra amatā tika ievēlēts sestdien, kad no šī amata tika gāzts Andrejs Elksniņš «Saskaņa». Lai arī Eigims vārdos bija paudis apņemšanos veidot plašu koalīciju, kurā varētu iesaistīties arī «Saskaņas» deputāti, sestdien Daugavpils domes otrajā ārkārtas sēdē par Eigimu nobalsoja desmit deputāti, bet visi pieci «Saskaņas» pārstāvji balsoja pret.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu