Kiberuzbrukumiem pakļauti pat kardiostimulatori

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunākās ziņas liecina, ka ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) ir konstatējusi nopietnas kiberdrošības ievainojamības Abbott implantējamajos elektrokardiostimulatoros, tāpēc ir jāpārprogrammē vairāk nekā 450 tūkstoši ierīču un vairāki ievainojamie modeļi ASV ir atsaukti.

Kaspersky Lab ir pētījis šo viedmedicīnas problēmu un atklājis augstu ievainojamības līmeni, ko rada arvien pieaugošais ar datu sistēmām saistīto medicīnisko ierīču skaits.

«Medicīnisko viedierīču, piemēram, elektrokardiostimulatoru un insulīna sūkņu, ievainojamības var tieši ietekmēt cietušo, un kiberdrošības nozare pastāvīgi atgādina organizācijām par to. Nozare cenšas iedziļināties jaunajās valkājamajās un implantējamajās medicīniskajās viedierīcēs, taču mēs neaizmirstam arī par medicīnas iestāžu tradicionālo IT infrastruktūru. Savā pētījumā mēs esam parādījuši, ka internetā ir ļoti daudz medicīnisko datu, kam var piekļūt jebkurš, un tas var apdraudēt cilvēka dzīvību. Medicīnas IT infrastruktūras ievainojamības un nepareiza konfigurācija var ietekmēt arī medicīnas uzņēmuma īpašnieku, tāpēc medicīnas iestāžu IT administratoriem ir nepārtraukti jābūt lietas kursā par drošības procesiem savā infrastruktūrā,» norāda Kaspersky Lab drošības pētnieks Deniss Makrušins.

Lai nodrošinātu medicīnas IT infrastruktūras augstu aizsardzības līmeni, Kaspersky Lab iesaka veikt drošības pasākumus, piemēram, mainīt paroles un atjaunināt medicīniskās sistēmas programmatūru, kā arī izslēgt no ārējas piekļuves visas informācijas sistēmas, kas apstrādā medicīniskos datus, un izolēt medicīniskās iekārtas atsevišķā segmentā ar pieslēgumu darbstacijai. Tāpat mēs iesakām organizācijām veikt medicīnas IT aktīvu inventarizāciju un atturēties no dārgu medicīnisko iekārtu savienošanas ar galveno lokālo tīklu, kā arī izmantot drošu risinājumu ļaunprātīgu darbību agrīnai atklāšanai.

Oriģinālais informācijas avots

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu