PVD turpinās pastiprināti uzraudzīt barības «Dogo» ražotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) turpinās pastiprināti uzraudzīt dzīvnieku barības «Dogo» ražotāju «Tukuma straume», aģentūrai LETA pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa teica, ka PVD šodien tikās ar uzņēmuma «Tukuma straume» vadību, lai apspriestu uzņēmuma tālākās darbības un sadarbību ar dienestu turpmāku pārbaužu veikšanā.

«PVD ieskatā uzņēmums var turpināt ražošanu, taču vienlaikus tam jāturpina piesārņoto barības partiju izņemšana no apgrozības. Uzņēmums joprojām paliek pastiprinātā PVD uzraudzībā,» viņa sacīja.

Jau ziņots, ka PVD «Tukuma straume» ražotajā barībā «Dogo ar mājputnu gaļu» 17.augustā konstatējis neatļautu vielu - karbamīdu jeb urīnvielu. Minētās barības partijas numurs (kods) ir 2870, un tās derīguma termiņš ir līdz 2018.gada 29.jūnijam.

Turpretī 25.augustā PVD karbamīdu ir konstatējis arī citos laboratoriskajai izmeklēšanai nosūtītajos AS «Tukuma straume» ražoto produktu un ražošanā izmantoto izejvielu paraugos, tostarp pilnvērtīgā barībā suņiem «Dogo ar mājputnu gaļu» (partijas nr.2993, derīguma termiņš - 2018.gada 24.jūlijs), pilnvērtīgā barībā suņiem «Dogo ar mājputnu gaļu» (partijas nr.2780, derīguma termiņš - 2018.gada 8.jūnijs), barībā kaķiem «Ņau Ņau» (partijas nr.3052, derīguma termiņš - 2018.gada 4.augusts), pilnvērtīgā barībā suņiem «Dogo ar gaļu» (partijas nr. 2966, derīguma termiņš - 2018.gada 17.jūlijs) un pilnvērtīgā barībā suņiem «Dogo ar gaļu» (partijas nr. 2806, derīguma termiņš - 2018.gada 12.jūnijs).

«Tukuma straumes» valdes priekšsēdētājs aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka uzņēmuma speciālisti iepazīstas ar šo analīžu rezultātiem, taču to secinājumi patlaban neesot saprotami, ņemot vērā nelielos izejvielās konstatētos neatļautās vielas apmērus, kuru klātbūtne būtu neloģiska.

Viņš teica, ka uzņēmums pats paņēmis barības paraugus un nosūtījis tos neatkarīgām pārbaudēm, taču no plašākiem komentāriem patlaban atturējās, uzsverot, ka tuvākajā laikā sabiedrība tiks informēta par «Tukuma straumes» konstatēto un pozīciju.

Karbamīds (urīnviela) ir barības piedeva, kuru atļauts lietot atgremotāju ēdināšanā, bet suņu un kaķu barībā tā nedrīkst būt vispār.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu