Elksniņš: Konstatēti pārkāpumi Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka rīcībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dienesta pārbaudē ir konstatēti vairāki pārkāpumi Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka Vladimira Gudakovska rīcībā, pastāstīja dienesta pārbaudi rosinājušais, bet sestdien Daugavpils mēra amatu zaudējušais Andrejs Elksniņš (S).

Pārbaudē esot atklājies, ka Gudakovskis pēdējos 2,5 gados nozīmējis sev virsstundas un atlīdzībās par to saņēmis ap 11 000 eiro. Tāpat konstatēti pārkāpumi attiecībā uz lietvedības nodrošināšanu un policijas materiāltehniskās bāzes uzturēšanu.

Pēc Elksniņa vārdiem, Gudakovskis pašvaldības policijas līdzekļus esot šķērdējis arī savām personīgajām vajadzībām, licis padotajiem piedalīties ar sava Inflantijas ordeņa izveidi saistītajos reliģiskajos rituālos, kā arī pieļāvis citus pārkāpumus.

Dienesta pārbaudes slēdzienā ieteikts atbrīvot Gudakovski no ieņemamā amata. Elksniņš pieļāva, ka pēc iepazīšanās ar šo slēdzienu Gudakovskis iesniedzis atlūgumu. Tagad no pašreizējā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Riharda Eigima (Mūsu partija/LZS) būšot atkarīgs, vai viņš šo atlūgumu pieņems, vai arī virzīs minēto jautājumu izskatīšanai domes sēdē, lai lemtu par Gudakovska atbrīvošanu no amata sakarā ar dienesta pārbaudes rezultātiem. Ņemot vērā pašvaldības mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma prasības, Gudakovskim izšķērdēto naudu būtu jāprasa atdot pašvaldībai.

Sazināties ar Gudakovski un saņemt viņa komentāru par dienesta izmeklēšanas rezultātiem aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies.

LETA jau vēstīja, ka Gudakovskis iesniedzis atlūgumu un Eigims to ir parakstījis.

Pārbaudi saistībā ar Gudakovka rīcību Pašvaldības policijas priekšnieka amatā jūnija beigās rosināja tobrīd Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja amatā esošais Elksniņš. Viņš arī parakstīja rīkojumu par Gudakovska atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas uz trim mēnešiem. Šajā laikā Gudakovskim bija aizliegts atrasties darba vietā un veikt darba pienākumus. Uz atstādināšanas laiku Gudakovskim tika izmaksāta vidējā izpeļņa par visu darba piespiedu kavējuma laiku.

Gudakovskis saistībā ar viņa atstādināšanu aģentūrai LETA iepriekš nevēlējās sniegt komentārus.

Par Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītāju ir iecelts Kaspars Ķikuts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu